Читај ми!

Košarkaši Partizana saznali protivnike, Evrokup u novom formatu

Željko Obradović i Partizan saznali su protivnike u sledećoj sezoni Evrokupa, koja će biti odigrana u značajno izmenjenom formatu. Crno-beli će se takmičiti u Grupi A, zajedno sa ekipama Andore, Lokomotive, Huventuda, Lijetkabelisa, Trenta, Bulonja, Turk Telekoma, Hamburga i Slaska.

Partizan se na žrebu našao u četvrtom šeširu, a najozbiljniji protivnici u Grupi biće ekipe Lokomotive (Rusija) i Huventuda (Španija).

Među deset ekipa u grupi biće i Andora (Španija), Lijetkabelis (Litvanija), Trento (Italija), Bulonj (Francuska), Turk Telekom (Turska), Hamburg (Nemačka) i Slask (Poljska).

U Grupi B igraće Valensija (Španija), Promiteas (Grčka), Gran Kanarija (Španija), Budućnost (Crna Gora), Virtus (Italija), Cedevita Olimpija (Slovenija), Burg (Francuska), Ulm (Nemačka), Bursa (Turska) i Venecija (Italija).

Evrokup je pretrpeo značajne promene u formatu takmičenja, tako da će se timovi naredne sezone takmičiti u dve grupe po 20 ekipa.

U grupi će svako odigrati 18 mečeva, po devet na strani i na domaćem terenu, a osam najboljih iz svake grupe obezbediće plasman u nokaut fazu takmičenja.

U osmini finala, četvrtfinalu, polufinalu i finalu igraće se samo po jedna utakmica, a prednost domaćeg terena imaće ekipe koje su u ligaškom delu bile bolje plasirane.

Finalisti Evrokupa trebalo bi da imaju zagarantovano mesto u Evroligi u sledećoj sezoni.

Partizan sa velikim očekivanjima ulazi u sledeću sezonu. Ekipu je preuzeo najtrofejniji evropski trener Željko Obradović, dok su dovedena ozbiljna pojačanja.

Takmičenje u Evrokupu počinje 20. oktobra.

петак, 20. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи