Читај ми!

Luka Dončić odveo Slovence u Tokio

Košarkaši Slovenije savladali su Litvaniju sa 96:85 i obezbedili plasman na Olimpijske igre. Litvanija se po prvi put od raspada SSSR-a nije plasirala na OI.

Litvanija se trudila da iskoristi prednost domaćeg terena. Pune tribine nosile su ih protiv Slovenaca, ali to im je pomoglo samo u prvom poluvremenu. Drugo je pripalo Slovencima koji su zasluženo pobedili i obezbedili plasman na Olimpijske igre.

Velika borba u prvom poluvremenu. Luka Dončić je predvodio Sloveniju sa 18 poena u prvom delu, Pratio ga je Jaka Blažič sa 10. Kod Litvanaca Valančiunas 10 poena, a Grigonis devet. Veliki broj koševa u prvom poluvremnu, a ekipe su se smenjivale u prednosti.

Slovenci su krajem prvog perioda stigli do plus 10, međutim domaćin je uspeo da ublaži prednost i na odmor ode sa četiri poena zaostatka. U drugom periodu ravnopravna igra, i nijedna ekipa nije uspela da stekne osetniju prednost. Prvo poluvreme završeno je nerešenim rezultatom - 52:52.

Drugo poluvreme donelo je sjajnu igru Slovenije. Kako je prednost rasla tako je publika u dvorani u Kaunasu bivala sve tiša.  Slovenci su brzo došli do dvocifrene prednosti a ona je na kraju trećeg perioda iznosila plus 11 - 80:69.

Početkom poslednjeg perioda Slovenija odlazi na plus 16. Litvanci su pokušali da se vrate, a li sve što su uspeli je da priđu na minus devet. Do kraja meča Slovenci su povećali na plus 11 - 96:85.

Sjajnu partiju pružio je Luka Dončić, a meč je završio sa skorom  31 poena, 11 skokova i 13 asistencija. Čančar je dodao 18, a Blažič 16.

U timu Litvanije najefikasniji su bili Butkevičijus, Kalnijetis i Valančuinas sa po 14 poena.  

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво