Читај ми!

Obradović i Partizan – povratak u budućnost

Srpski košarkaški stručnjak Željko Obradović zvanično je promovisan kao novi trener Partizana. Obradović je istakao da će učiniti sve što je u njegovoj moći da vrati klub na stare staze slave, kao i da je lako doneo odluku o povratku.

U beogradskom hotelu "Radison blu", Košarkaški klub Partizan održao je promociju novog trenera.

Pored Željka Obradovića, javnosti su se obratili i predsednik kluba Ostoja Mijailović, kao i sportski direktor Zoran Savić.

"Pre svega čestitke ljudima iz Košarkaškog saveza Srbije na zlatu na EP. Hvala predsedniku kluba na šansi koju mi je dao, da se vratim i radim u Partizanu. Ono zbog čega sam se vratio jeste nešto što dolazi iznutra, najdublje emocije koje osećam. Srećan sam i ponosan sam što sam u mogućnosti da sednem na klupu Partizana", prvi su utisci Obradovića.

Novi/stari trener crno-belih rekao je da je odluka o povratku bila laka.

"Pokušavao sam sve ove godine da pomognem Partizanu, stalno sam bio u kontaktu sa ljudima iz kluba. Drago mi je da je Ostoja uspeo mnoge stvari da sredi u klubu, pre svega finansijski da konsoliduje neke stvari, a sad svi zajedno da probamo da vratimo Partizan tamo gde mu je mesto. Za mene je ova odluka povratka bila laka. Prošle sedmice smo se Ostoja i ja našli i već posle tog razgovora sam prelomio", dodaje Obradović.

Srpski stručak govorio je o ambicijama, kao i tome šta Partizan predstavlja u evropskoj košarci.

"Mislim da u Evropi ne postoji klub koji je dao toliko igrača, koji su bili toliko bitni, osvajali toliko trofeja, potom i trenera koji ostvaruju dobre rezultate. Jedini klub u tom rangu je Real Madrid. Ono što bih voleo je da i evropska liga prepozna da na prostorima bivše Jugoslavije ima klubova koji su i te kako zadužili košarku u Evropi i da probaju da više klubova iz ovog regiona bude stalni učesnik Evrolige. Što se tiče ambicija, verovatno će i to biti pitanje, one su najveće moguće. Svestan sam šta znači moj dolazak, šta se očekuje, jedino što nas interesuje je da budemo neko ko će da igra Evroligu, ali ne na godinu dana, već da bude sastavni deo takmičenja. Mislim da je Partizanu tu mesto i da Partizan to zaslužuje", izjavio je trener crno-belih.

Obradović se dotakao i situacije u regionalnoj košarci.

"Vi pratite situaciju pre svega u ABA ligi. Drago mi je što imam kontakte sa svim klubovima, a pošto ja mislim da je svima nama trenerima, rukovodiocima, sportskim radnicima, zadatak i odgovornost za neke stvari koje se dešavaju i izazivaju posledice kod navijača. Ja samo mogu da obećam da ću sve raditi da se spuste tenzije. To ni za koga nije dobro, treba da radimo na unapređenju košarke i da po završetku meča čestitamo jednim drugima i da pravimo pravu atmosferu", rekao je Obradović.

Najtrofejniji evropski trener jedva čeka da krene da radi posao koji najbolje zna.

"Ne mislim da je rizik to što se vraćam, vraćam se u nešto što volim, radi se o čistoj emociji. Ogromna želja u meni postoji da krenem da radim sa igračima, ja sam najsrećniji kad izađem na parket. Najveći izazov za nas je da napravimo konkurentan tim u svim takmičenjima, znamo da ovde postoji kvalitet, pre svega Crvene zvezde, koja je dominirala zadnjih godina, potom Budućnost, Igokea, Mornar, Olimpija, svi klubovi zaslužuju respekt. Ispred nas je veliki posao, ali kad imaš želju, možeš da uradiš dosta toga. Ništa drugo ne mogu da obećam. Obećavam rad, da ćemo sve raditi da vratimo Partizan tamo gde je mesto. Ako na kraju sezone sednemo i kažemo da smo mi i igrači uradili sve što je bilo u našoj moći, možemo biti zadovoljni."

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво