Читај ми!

Bogdanova Atlanta u finalu Istoka!

Košarkaši Atlanta hoksa, za koje nastupa srpski as Bogdan Bogdanović, plasirali su se u finale plej-ofa Istočne konferencije, pošto su u majstorici bili bolji od Filadelfije, rezultatom 103:96. Atlanta je prošla dalje sa 4-3 u pobedama i za veliko finale će se boriti sa Milvokijem, koji je takođe posle sedam mečeva eliminisao Bruklin. Bogdanović će biti pod znakom pitanja i za tu seriju zbog povrede kolena.

Hoksi će igrati u prvom finalu konferencije od 2015. godine i imaju šansu da odu korak dalje, a ovime je potvrđeno i da je Bogdan napravio pravi potez kada je napustio Sakramento kingse.

Drugu sezonu zaredom Srbija će imati predstavnika u finalu neke od konferencija, pošto je u prethodnoj Denver našeg Nikole Jokića zaustavljen na korak do cilja – tada su bolji bili kasniji šampioni Los Anđeles lejkersi.

Što se tiče poslednje utakmice Hoksa i Seventisiksersa, ona je bila neizvesna i rešena je u samom finišu.

Prvo je junak utakmice Kevin Erter realizovao sva tri slobodna bacanja, a onda u sledećem napadu Danilo Galinari ukrao loptu Džoelu Embidu i zakucao iz kontre za 98:92.

Ušlo se u penal završnicu u kojoj su gosti sačuvali mirnoću i došli do velikog trijumfa.

Bogdanović je zbog problema sa povredom kolena igrao samo u prvom poluvremenu i sakupio je 21 minut na parketu. Za to vreme je postigao četiri poena (2/8 iz igre, 0/4 trojke), uz po dva skoka i asistencije.

Srpski bek očigledno oseća nelagodnost u desnom kolenu, što se odražava i na njegove procente šuta, pa je u poslednje tri utakmice veoma slab u tom segmentu.

Takođe, u drugom poluvremenu majstorice sa Filom nije ni ulazio u igru i presedeo je na klupi sa longetom na nozi.

U pobedničkoj ekipi najbolji je bio spomenuti Erter sa 27 poena (10/18 iz igre) uz nekoliko koševa u ključnim trenucima. Najbolji igrač tima Tre Jang je imao dabl-dabl (21 poen i 10 asistencija), ali je veoma loše šutirao iz igre. Samo pet pogodaka iz 23 pokušaja, dok je uspešnost za tri poena bila 2/11. Ipak, pogodio je jednu važnu trojku sa 10 metara u finišu i trasirao put ka trijumfu.

Galinari je meč završio sa 17 poena, Džon Kolins je ubacio 14 uz 16 skokova, a Klint Kapela 13 poena.

Na drugoj strani, tragičar Embid je vodio Filadelfiju sa 31 poenom i 11 uhvaćenih lopti, dok je jedini raspoloženi saigrač bio Tobajas Heris, koji je meč završio sa 24 poena i 14 skokova.

Prvi meč finala na programu je u četvrtak ujutru po srednjoevropskom vremenu u Viskonsinu.

четвртак, 28. март 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво