Читај ми!

Počelo finale Zapada – Buker vodio Finiks do pobede nad Klipersima

Košarkaši Finiksa savladali su na svom terenu El-Ej kliperse sa 120:114 i poveli sa 1:0 u finalnoj seriji Zapadne konferencije NBA lige. Devin Buker ostvario prvi tripl-dabl u karijeri, na drugoj strani raspoložen je bio Pol Džordž.

Gde su stali protiv Denvera, Sansi su nastavili protiv Klipersa – zabeležili su trijumf protiv ekipe iz Los Anđelesa 120:114 i poveli sa 1:0 u finalnoj seriji Zapada.

Devin Buker bio je nezaustavljiv, zabeležio je prvi tripl-dabl u NBA karijeri, ali malo je nedostajalo da gosti trojkama u finipu meča naprave veliki preokret.

Meč je tokom većeg svog toka bio izjednačen, a Sansi su odlučujuću prednost stekli u prvoj olovini poslednje deonice, kada su stigli do osam poena prednosti.

U poslednja dva minuta ušli su sa vođstvom od 116:106, ali je usledila serija Klipersa od 8:0 i meč je ušao u neizvesnu završnicu.

Ipak, Buker je još jednm preuzeo stvari u svoje ruke, prvo snažno zakucao, a onda sa linije za slobodna bacanja doneo konačan trijumf ekipi Montija Vilijamsa.

Buker je meč završio sa 40 poena (18 u trećoj četvrtini), 13 skokova i 11 asistencija, dok ga je pratio Diandre Ejton sa 20 poena. U poraženoj ekipi istakao se Pol Džordž sa 34 poena, Redži Džekson dodao je 24.

Treba istaći da su obe ekipe igrale nekompletne. U timu Sansa zbog kovid protokola nije igrao Kris Pol, dok u gostujućem timu zbog povreda nije bilo Kavaja Lenarda i Serža Ibake.

Finiks je poveo sa 1:0 u finalnoj seriji, a drugi meč se takođe igra u Arizoni.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво