Читај ми!

Simonović: Pokazali smo da umemo da igramo

Centar Mege Marko Simonović je istakao da je njegov tim u drugom duelu sa Crvenom zvezdom dokazao da može i ume dobro da odigra utakmicu. Trener Mege Vladimir Jovanović konstatovao da je njegov tim imao mnogo bolji pristup igri nego u prvom meču, a trener crveno-belih Dejan Radonjić je čestitao rivalima konstatujući da su meč dobili već u prvoj četvrtini.

Marko Simonović je sa 19 postignutih poena i 20 skokova predvodio pobednički tim u drugoj utakmici koju je Mega dobila sa 86:79 i izjednačila u finalnoj seriji na 1:1, a posle meča pohvalio je svoj tim.

"Čestitam mojim saigračima, jer smo posle onakve prve utakmice pre dva dana pokazali karakter i dokazali da možemo i umemo da igramo. Stvarno sam presrećan. Očekuje nas ta poslednja utakmica u kojoj moramo da damo sve od sebe, a neka pobedi bolji. Sigurno će biti teško igrati pred Zvezdinom publikom, očekujemo i reakciju i sa njihove strane. Ipak, nadam se da ako budemo imali pristup kao u ovom meču, u toj jednoj utakmici sve je moguće.", rekao je centar Mege Marko Simonović.

Trener Mege Vladimir Jovanović konstatovao je da u prvom meču finalne serije njegova ekipa nije ostavila željeni utisak, ali da je u revanšu izgledala potpuno drugačije.

„Imali smo mnogo bolji pristup. Adekvatno smo odgovorili na njihovu kontakt igru i agresivnost u odbrani. Doduše, opet smo imali prazne minute, gde nas je Zvezda svojom odbranom izbacila iz napada. Ali, moram da budem zadovoljan. Čestitam mojim igračima, jer su utakmicu odigrali na ovakav način. Nadam se da ćemo u sledećem meču biti makar na istom nivou", izjavio je Jovanović.

Strateg crveno-belih Dejan Radonjić čestitao je Megi na pobedi i istakao da je za konačan ishod meča bila ključna prva četvrtina.

„Počeli smo suviše mekano i bez koncetracije, dok je Mega bila odlična. U drugoj četvrtini je to bilo drugačije, a ono što je bilo dobro je da smo uspeli da odreagujemo i dođemo čak i do vođstva", rekao je Radonjić i konstatovao da je povreda plejmejkera Uskokovića dodatno poremtila njegov tim.

Radonjić je naglasio da očekuje da će Zvezda u trećem meču odigrati dovoljno dobro da slavi i osvoji titulu.

„Znamo da će biti teško. Interesantno je da smo bili bolji u skoku u prvoj utakmici, a da nas je Mega nadskočila u revanšu. Ipak, mislim da samo taj segment igre nije bio presduan. Naša odbrana na početku meča je bila ispod svakog nivoa", zaključio je Radonjić.

Timovi Mege i Crvene zvezde izjednačeni su u finalnoj seriji sa 1:1 u pobedama pa će o prvaku Srbije odlučivati majstorica koja se igra u nedelju od 20:30 u hali Aleksandar Nikolić.

уторак, 16. април 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво