Читај ми!

Denver pred ispadanjem, ni Jokić nije mogao da zaustavi razigrani Finiks

Denver je na svom terenu poražen i u trećem meču od Finiksa sa 116:102 i sa 0:3 u polufinalnoj seriji Zapadne konferencije došao na korak do eliminacije, uprkos novoj odličnoj igri Nikole Jokića, koji je meč završio kao najefikasniji igrač sa trostrukim dvocifrenim učinkom.

Pre duela Denvera i Finiksa zvanično je obavljena dodela MVP priznanja Nikoli Jokiću, koji je kao najefikasniji igrač meča suvereno to i potvrdio, ali sve je to ostalo u senci trećeg poraza njegovog tima.

MVP najjače košarkaške lige na svetu Nikola Jokić meč je završio sa 32 postignuta poena uz 20 skokova i 10 asistencija, ali i to je bilo nedovoljno da zaustavi izuzetno raspoloženi tim Finiksa.

Predvođeni Krisom Polom i Devinom Bukerom, Sansi su samouvereno ušli u meč i već u prvoj deonici došli do dvocifrene prednosti od 37:27.

U timu Denvera podbacili su Eron Gordon i Majkl Porter Džunior, ali su Fakundo Kampaco i Monte Moris počeli da pogađaju trojke, a Jokić je prvo poluvreme završio sa dvostrukim dvocifrenim učinkom sa 15 poena uz 12 skokova i šest asistencija, pa se učinilo da možda i uspeti da dođu do preokreta.

Ipak, u nastavku je Finiks opet preuzeo inicijativu i došao do nove dvocifrene prednosti, posle čega nije bilo neizvesnosti do kraja meča.

U pobedničkom timu Buker je zabeležio 28 poena, šest skokova i četiri asistencije, a Kris Pol je imao poen manje uz šest uhvaćenih lopti i osam dodavanja.

Finiks prvu meč-loptu ima u noći između nedelje i ponedeljka od dva sata posle ponoći, a Denveru je to prilika da pokuša da načini preokret kao i u prošlogodišnjem plej-ofu.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се