Читај ми!

Milvoki smanjio zaostatak, Juta udvostručila prednost

Košarkaši Milvoki baksa, posle dva ubedljiva poraza, uspeli su na svom terenu da savladaju Bruklin netse 86:83 i tako smanje na 2-1 u seriji. Juta džez na krilima sjajnog Donovana Mičela došla do nove pobede nad Los Anđeles klipersima od 117:111 i prednosti od 2-0.

Nakon što je njegov tim doživeo dva ubedljiva poraza u Bruklinu, u mečevima na veći broj poena, trener Baksa Majk Budeholzer je "reagovao", pa je njegov tim u trećem meču, a prvom na domaćem terenu, odigrao bitno drugačije.

 

Upravo takav pristup dao je rezultat, pošto su njegovi igrači, predvođeni Janisom Adetokumbom i Krisom Midltonom, ostvarili važan trijumf.

Oba pomenuta igrača ostvarila su dabl-dabl sa više od 30 ubačenih poena: Janis je ubacio 33 poena uz 14 skokova, a Midlton 35 poena i 15 uhvaćenih lopti.

Ipak, koš odluke postigao je Džru Holidej, koji je pogodio polaganje za konačnih 86:83, u utakmici u kojoj su Netsi ubacili namanje poena ove sezone, a Baksi izjednačili uz najmanji broj datih koševa iz prošlog susreta.

Uz to, bitno je napomenuti da su Baksi imali prednost od 21 poen, da bi na kraju strepeli i bili na ivici trećeg uzastopnog poraza. 

Na drugoj strani, u redovima glavnog favorita za titulu, Kevin Durent je bio na svom nivou i postigao 30 poena i imao 11 skokova, dok je Kajri Irving dodao 22. Džejms Harden propustio je i ovaj susret.

Džezeri su u Juti, predvođeni raspoloženim Donovanom Mičelom (37 poena) i najboljim defanzivcem lige Rudijem Goberom (13 poena, 20 skokova, 3 blokade i 2 ukradene lopte) slavili u u drugom meču serije protiv Klipersa - 117:111.

Slično Baksima, i Džezeri su umalo prokockali 21 poen prednosti i bolju igru u većem delu meča, ali su Klipersi sredinom poslednjeg kvartala došli do prvog i jedinog vođstva.

Međutim, i pored dobrih izdanja Kavaja Lenarda (21), Pola Džordža (27) i najefikasnijeg Redžija Džeksona (29) nisu imali snage za preokret, pa će treću utakmicu serije u Los Anđelesu dočekati sa minusom od 2-0 u seriji.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво