Читај ми!

Jokić na MVP nivou, ali je Finiks ubedljivo došao do 2-0 u seriji

Košarkaši Denvera, i pored nove odlične partije MVP-a lige Nikole Jokića, poraženi su i u drugom meču serije protiv Finiksa i to veoma ubedljivo - 123:98.

Povratak evidentno nedovoljno oporavljenog Vila Bartona u petorku Nagetsa trebalo je da znači veće šanse i ravnopravniju borbu za njegov tim, ali to na terenu ipak nije bio slučaj.

Sansi su novom sjajnom timskom partijom od samog starta i jedinog vođstva Nagetsa na utakmici (2:0) pokazali da nemaju nameru da dozvole brejk.

Prednost se u prvom poluvremenu kretala u rasponu od 5 do 10 poena, da bi početkom trećeg kvartala ona ”otišla” na ”+20”, a na polovini poslednje deonice iznosila i maksimalnih 31 poen razlike. 

Jokić je, u prvom meču od kada je i zvanično postao najkorisniji igrač NBA lige, za trideset minuta u igri postigao 24 poena, uhvatio 13 lopti (četiri u napadu) i podelio šest asistencija uz prekopolovičan procenat šuta iz igre.

Ono što mu je nedostajalo je bolja podrška saigrača, pošto su dvocifreni još bili samo Porter i Milsap sa po svega 11 poena, te već pomenuti Barton dodao 10.

Kod domaćih ”sunca”, koji su na dobrom putu da se plasiraju u finale konferencije, šestorica igrača imalo je dvocifren poenterski učinak, a vodeći trio zabeleđio je dabl-dablove. 

Centar Diandre Ejton imao je 15 poena i 10 skokova, Devin Buker je uz isti broj skokova ubacio 18 poena, dok je najbolji akter meča bez dileme bio Kris Pol, koji je ubacio 17 poena i podelio čak 15 asistencija bez izgubljene lopte!

Naredni, treći duel serije igraće se u ”Bol areni” u Denveru u noći između petka i subote.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво