Читај ми!

Jokić dobija najveći ugovor u istoriji košarke

Nikola Jokić postao je najkorisniji igrač u NBA ligi u sezoni 2020/2021, a takav uspeh će mu verovatno doneti najveći ugovor u istoriji košarke. Jokić bi sledećeg leta trebalo da potpiše ugovor o produžetku saradnje sa Denverom na još pet godina, koji bi ukupno vredeo 241 milion dolara.

Momak iz Sombora je postao prvi srpski igrač kojem je to pošlo za rukom, prvi koji je draftovan u drugoj rundi, a došao do titule najkorisnijeg i najslabije plasirani pik (41) u istoriji koji je proglašen za najkorisnijeg igrača.

Novinar I-Es-Pi-Ena, Bobi Marks, istakao je da bi Nikola novim ugovorom mogao da poruši sve dosadašnje rekorde u najjačoj ligi na svetu.

Pod uslovom da ostane sadašnji seleri kep, Jokićev novi supermaksimalni ugovor bi vredeo 241.000.000 američkih novčanica - u prvoj sezoni (2023/2024), zaradio bi 42,6, a u poslednjoj 54,8 miliona dolara.

Ukoliko se to ostvari, ne samo da će probiti nezamislive granice, već će mu se verovatno i ostvariti želja da kompletnu NBA karijeru provede u franšizi iz Kolorada.

Trenutno je najplaćeniji dvostruki MVP Janis Adetokumbo, čiji petogodišnji ugovor vredi 228.200.000 dolara.  

петак, 29. март 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво