Читај ми!

Radonjić: Bitan kontinuitet, bez Voldena u finalu; Jovanović: Da odgovorimo na agresivnost

Košarkaši Crvene zvezde u prvom meču finalne serije plej-ofa Superlige igraće bez povređenog Korija Voldena. Trener crveno-belih izjavio je da se nada kontinuitetu u dobroj igri svoje ekipe. Trener Mege sa druge strane izjavljuje da njegov tim mora da odgovori na agresivnost i čvrstinu protivnika.

Prvi meč finala igra se u sredu od 20 sati u dvorani "Aleksandar NIkolić", drugi je zakazan za petak takođe od 20 sati, a ukoliko bude bilo potrebe, treći i poslednji takmičarski meč u ovoj sezoni na programu je u istom terminu u nedelju.

Crvena zvezda će u prvom susreti igrati bez Korija Voldena.

Volden je propustio i mečeve polufinala protiv Borca zbog problema sa leđima, dok će Džordan Lojd, koji takođe nije igrao protiv Čačana, biti u timu.

"Mega je imala odličnu sezonu, opet su se pojavili mladi i talentovani igrači predvođeni iskusnim Tepićem. Uz dobru sezonu imali su i dobar rezultat, a u međuvremenu su i pojačali tim za plej of iskusnim Milosavljevićem, Simanićem i Novakom. I to dovoljno govori i pokazatelj je njihove ambicije u plej ofu Superlige. Pokušaćemo da imamo veći kontinuitet dobre igre i da iskontrolišemo kvalitet ekipe Mege" rekao je trener crveno-belih Dejan radonjić za klupski sajt.

Biće ovo prvi dueli dva kluba u borbi za domaći trofej nacionalnog šampiona, a tokom prethodnih sezona igrali su finala nacionalnog kupa i ABA lige.

"Čeka nas jako zahtevna utakmica protiv Crvene zvezde, tima koji je igrao Evroligu i koji ima jako veliki roster. Na svakoj poziciji ima minimum po dva i više nego kvalitetna igrača. Sigurno je da će pokušati da diktiraju tempo utakmice, pre svega intenzitetom i kontaktom u odbrani. U finalu ABA lige su pokazali da su nivo agresivnosti i čvrstine u odbrani digli na najviši mogući nivo i da tu leži njihova snaga. Bez pune koncentracije i odgovora na tu čvrstinu i njihov način igre biće jako teško igrati protiv Zvezde. Mi, opet, imamo svoje kvalitete i pokušaćemo uz više nego potrebnu dozu čvrstine i koncentraciju svih 40 minuta, da napravimo što bolju utakmicu, a samim tim i seriju sa Crvenom zvezdom", rekao je Jovanović za klupski sajt.

Košarkaši Mege pobedom protiv Partizana sa 2-1 u polufinalnoj seriji ostvarili su prvi plasman u finale državnog prvenstva u istoriji kluba, pa će utakmice protiv Crvene zvezde biti prilika da se mladi igrači Mege bore i za najveći trofej u klupskoj istoriji - titulu prvaka Srbije.

"Želeo bih još jednom da ponovim da sam jako zadovoljan zbog kluba i ponosan na momke i na celokupnu sezonu koju su do sada imali. Oni su svojim radom, predanošću i zalaganjem zaslužili ulazak u finale. Normalno je da ćemo dati sve od sebe da ostvarimo što bolji rezultat u finalu, ali ovo svakako treba da im bude podstrek u karijeri da sve može da se dostigne sa pravim radom i pravim pristupom", izjavio je trener Mege.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво