Читај ми!

Dončić nije mogao sam, Klipersi preživeli i otišli u polufinale

Los Anđeles klipersi poslednji su polufinalisti u plej-ofu Zapadne konferencije, pošto su u "majstorici" bili bolji od Dalasa i plasirali se dalje, ukupnim rezultatom 4-3 u seriji. Klipersi su u poslednjoj utakmici preživeli još jedno neverovatno poluvreme Luke Dončića i, pre svega, timskom igrom obezbedili okršaj sa Jutom džez – 126:111.

U ovoj neverovatnoj seriji, u kojoj do poslednjeg meča nijedna ekipa nije slavila na svom parketu, izabranici Tajrona Lua su se dva puta izvlačili i na kraju se radovali.

U prvom poluvremenu se činilo kao da Dončić igra sam protiv Klipersa i još jednom je potvrdio da je u ovom trenutku jedan od najboljih, ako ne i najbolji košarkaš na svetu.

Pogađao je u svom stilu, iz svih pozicija, nekada i iz neverovatnih i sa jedne noge, ali nije imao veliku podršku saigrača.

Igrači Dalasa su promašivali otvorene šuteve. Boban Marjanović koji je ponovo bio starter nije dobijao dovoljno dobre pozicije, a to su domaći igrači kažnjavali odličnim šutevima van linije 7,24.

Pokrenuo ih je Kavaj Lenard, odličnu rolu imao je Terens Men, a kao "iks faktor" pojavio se Markus Moris.

Klipersi su zaigrali i na odmor otišli sa prednošću od osam poena (70:62), ali je usledio odgovor već na startu treće deonice.

Odličnih nekoliko minuta na obe strane parketa odigrao je Marjanović, sprečio nekoliko protivničkih napada, dok su se u napadu probudili Tim Hardavej i Dorijan Fini-Smit. "Telad" su brzo preokrenula, stigla do vođstva, ali pošto se igralo u talasima, brzo su domaćini uzvratili.

Sačekali su da Luka konačno stane, a on ne samo da se ohladio, nego je ušao u minus fazu. Promašio je nekoliko vezanih napada, nije mogao do poena ni sa linije za slobodna bacanja, pa je kazna bila surova.

Moris je nastavio da rešeta trojkama, ekipa iz grada anđela igrala je sa mnogo većom energijom i uništavala rivala ofanzivnim skokom. Gosti su srljali i za tili čas se našli u "debelom" zaostatku nakon serije 21:2.

Tada su slomili otpor Teksašana i do kraja uspeli da sačuvaju prednost.

Klipersi su prošli zahvaljući odličnom šutu za tri, pogodili su 16 puta, bili nepogrešivi sa linije penala, uz čak devet ukradenih lopti naspram tri Meveriksa.

Na kraju, Dončić se zaustavio na 46 poena, od kojih čak 29 u prvom poluvremenu. Malo mu je nedostajalo da upiše novi tripl-dabl jer je uhvatio sedam skokova i imao 14 asistencija.

Fini-Smit ga je ispratio sa 18 poena, dva više od Kristapsa Porzingisa koji je opet podbacio, dok je Marjanović kompletirao dabl-dabl sa 14 poena (7/11 iz igre) i 10 skokova, za nešto više od 31 minuta na terenu.

Ubedljivo najzaslužniji za trijumf svog tima bio je Kavaj Lenard, koji je postigao 28 poena (10/15 iz igre, 7/7 penali), uz 10 skokova, devet asistencija, četiri ukradene lopte, jednu blokadu i bez izgubljenih lopti.

Moris je pogodio sedam od devet pokušaja za tri poena i stao na 23 poena, jedan više od Pola Džordža koji je došao do 10 asistencija.

Polufinalna serija Jute i Klipersa počinje za dva dana u Solt Lejk Sitiju.  

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво