Читај ми!

Zvezda preko Borca do novog finala KLS, šansa za triplu krunu

Košarkaši Crvene zvezde plasirali su se u finale Košarkaške lige Srbije pošto si u drugom meču pobedili čačanski Borac. Crveno-beli su kao gosti savladali Borac rezultatom 80:57 i tako došli u šansu da odbrane trofej. Protivnik u finalu biće im ekipa Mega Bemaksa koja će se prvi put u istoriji boriti za pehar u domaćem šampionatu.

Zvezda posle osvajanja ABA lige i Kupa Radivoja Koraća ima priliku da još jednu sezonu završi sa trostrukom krunom i ponovo će biti veliki favorit.

Klub sa Malog Kalemegdana igraće 11. finale KLS u istoriji, prvih pet je izgubio, ali je poslednjih pet rešio u svoju korist i moći će da smanji zaostatak za večitim rivalom Partizanom, koji je osam puta bio šampion.

Duel u Čačku izabranici Dejana Radonjića rešili su već u prvih nekoliko minuta jer su ga otvorili serijom 12:0.

Borac nije uspeo da parira snažnom startu regionalnog šampiona koji je igrao sjajno u tranziciji i dobro šutirao van linije 6,75. Zvezda je u prvoj četvrtini pogodila tri trojke iz sedam pokušaja i taj deo igre rešila u svoju korist rezultatom 19:8.

Domaćin je očekivano napravio pritisak tokom druge deonice i smanjio razliku, ali finiš tog dela igre ponovo bio u znaku crveno-belih. Serijom su se odlepili i na odmor otišli sa 15 poena razlike.

Borac je još jednom prišao, Zvezda uspela da izdrži i obezbedi novo finale.

Ponovo je, kao mnogo puta pod Radonjićevim vođstvom, najbolji bio Ognjen Dobrić sa 16 poena, devet skokova i pet asistencija, dok je Dejan Davidovac dodao 12 poena i uhvatio šest lopti.

Na drugoj strani najbolji su bili Đorđe Ćurčić i Ivan Gavrilović sa po 10 poena.

Finalna serija plej-ofa igra se na takođe na dve dobijene utakmice.

уторак, 16. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво