Читај ми!

Finiks izbacio Lejkerse i zakazao duel sa Denverom

Finiks Sansi bili su bolji od Los Anđeles Lejkersa sa 113:100 i, rezultatom 4:2, plasirali su se u polufinale Zapadne konferencije.

Devin Buker je postigao 22 od svojih 47 poena u sjajnoj utakmici u kojoj je ekipa iz Arizone pobedila u prvoj plej-of seriji još od 2010. godine.

Džej Krauder postigao je 18 poena za Sanse koji su u plej-of ušli kao drugi, a koji su, pride, pobedili Lejkerse u tri meča uzastopno. Ovo je prvi poraz u prvoj rundi plej-ofa u 18 sezona Lebrona Džejmsa. Njegov skor do sada je bio 14-0 u ovoj rundi, a samo su Derek Fišer i Robert Ori imali bolji učinak od 16-0.

Lejkersi su gubili sa 30 poena u prvom delu petog meča, kao i, dakle, sa 29 poena u prvom delu ove utakmice. Ovo su najveći deficiti u prvom delu susreta u plej-of karijeri Lebrona Džejmsa. Ovo mu je bila 266. plej-of utakmica.

Kris Pol je postigao osam poena i imao je 12 asistencija za Finiks koji je brzo došao do velike prednosti.

U tom periodu je bilo jasno da se Entoni Dejvis muči sa povredom, zbog koje je naposletku i morao da napusti igru. U igri je, propustivši prethodni meč, proveo tek oko pet i po minuta.

Kada se povredio, odnsno kada je shvatio da ga bol onemogućava da igra, ostalo je 48 sekundi u prvom delu četvrte utakmice. Od tog momenta Finiks je postigao 50 poena više od Lejkersa (277 naprema 227), a Lejkersi su ukupno vodili nešto malo više od četiri minuta u poslednjih deset četvrtina.

Iako su Sansi izgubili veliki deo svog vođstva koje je iznosilo i 29 poena, na kraju su uspeli da se odupru Lejkersima i Džejmsu, koji je stao na 29 poena, devet skokova i sedam asistencija.

U momentima kada su Lejkersi smanjili prednost na deset poena, sredinom četvrte deonice, Krauder i Pol su pogodili neke veoma važne šuteve, ne dozvolivši da prednost nijednog momenta padne ispod deset poena.

Denis Šreder je postigao 20 poena, a poen manje za ekipu iz Kalifornije postigao je Kaldvel-Poup.

Ali, još jednom, ovo je bilo veče Bukera, koji je pogodio svih šest prvih šutnutih trojki (na kraju je bio na učinku 8-10).

Devin Buker je drugi igrač u istoriji Sansa sa 45 poena i deset skokova u jednoj plej-of utakmici. Prvi je Čarls Barkli, koji je u tome uspeo dva puta.

четвртак, 18. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво