Читај ми!

Micić krunisao sezonu iz snova – Efes je šampion Evrope

Vasilije Micić predvodio ekipu Efesa do pobede nad Barselonom 86:81 i prve titule šampiona Evrope u istoriji kluba. Srpski reprezentativac meč završio sa 25 poena, uz Larkina najzaslužniji za veliki trijumf ekipe iz Istanbula.

Nekoliko decenija, mnogo miliona dolara i jedan Srbin bili su potrebni da Anadolu Efes dođe do titule šampiona Evrope. Ekipa iz Istanbula u tome je uspela savladavši Barselonu 86:81 na fajnal-foru u Kelnu.

Vasilije Micić nedavno je izabran za najkorisnijeg igrača (MVP) Evrolige, a u "Laskens" areni odigrao je fantastičan meč, uz Larkina vukao svoju ekipu do pobede i do prve titule šampiona Evrope u istoriji kluba.

Srpski bek utakmicu je završio sa 25 postignutih poena i pet asistencija i u ključnim trenucima bio dovoljno hladnokrvan da vodi svoj tim do velike pobede.

Ogromnu podršku Micić je imao u Šejnu Larkinu, koji je dodao 21 poen, a sa linije za slobodna bacanja šutirao je 12/12.

Utakmica je imala dva različita poluvremena.

U prvom je Barselona nametnula svoj ritam igre, skresala krila turskoj ekipi, pa je i rezultatišao u njihovu korist.

Veliki broj faulova i slobodnih bacanja nije baš ono što ljubitelji košarke vole da gledaju, ali je Šarunas Jasikevičijus znao da je kontrola ritma i sprečavanje Micića i Larkina da trče po terenu jedini način da pobedi u ovom meču.

A to je upravo ono u čemu igrači Barselone nisu uspeli. Larkin i Micić su radili sve ono što nisu u prvih 20 minuta – prodorima su "bušili" odbranu Barse i iznudili veliki broj faulova protivničkih igrača (18 kombinovano).

I pored odlične igre Efesa, Barsa se nije predavala. Kori Higins je pogađao teške šuteve, Brendon Dejvis se borio kao lav pod oba obruča, a Blaugrana je uspela da nadoknadi 11 poena minusa i u poslednjih pet minuta uđe sa rezultatskim egalom.

Ipak, još jednom su Micić i Larkin preuzeli stvari u svoje ruke, ovoga puta povratka nazad nije bilo.

Micić je na kraju izabran i za najkorisnijeg igrača Završnog turnira u Kelnu, čime je kompletirao ličnu triplu krunu, a veliku pobedu proslavio je pesmom.

U utakmici za treće mesto, Olimpija je savladala CSKA.

петак, 29. март 2024.
22° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво