Читај ми!

Partizan ubedljiv protiv Mladosti i pored osam minuta bez koša i igrača sa pogrešnim brojem

Košarkaši Partizana pobedili su u Hali sportova "Ranko Žeravica" Mladost iz Zemuna rezultatom 70:50 u prvoj utakmici četvrtfinalne serije Superlige Srbije.

Partizan je nervozno počeo utakmicu velikim brojem pokušaja, ali i promašaja za tri. Osetniju prednost je crno-belima doneo Novica Veličković serijom od osam vezanih poena pred kraj prvog perioda.

Sredinom druge četvrtine došao je Partiuan, zakucavanjem Dušana Miletića, prvi put i do dvocifrenog viška, uskoro i do maskimalnih plus 13, ali su potpom crno-beli u završna četiri minuta prvog poluvremena ostali bez postignutog koša, pa je Mladost prišla na minus šest.

Ni tokom prva četiri minuta treće četvrtine domaća ekipa nije uspevala da pogodi koš, pa je Mladost prišla i na samo poen zaostatka. Dangubić je trojkom prekinuo osam Partizanovih minuta bez pogotka, da bi krajem trećeg perioda Uroš Trifunović trojkom sa deset metara, a potom i pogotkom uz faul, vratio Partizan na plus devet.

Tokom poslednjeg perioda utakmice crno-beli su samo povećavali prednost, za na kraju ubedljivu pobedu.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Uroš Trifunović sa 16 postignutih poena. Po 12 su dodali Veličković i Dangubić. Gombo je predvodio Mladost sa 14 poena. 

Partizan je igrao bez povređenih Rašona Tomasa i Markusa Pejdža, kao i bez Vila Mozlija, koji je zbog porodičnih problema morao da otputuje u Ameriku.

Posle duže pauze zbog povrede vrata u tim se vratio Rade Zagorac, a u sastavu su bili i novi igrači crno-belih Trej Dreksel, Dušan Miletić i Aleksa Stepanović, koji se odmah našao i među starterima.

Pred kraj utakmice na Novom Beogradu viđen je i nesvakidašnji administrativni propust Partizana. Trener Matović je pružio priliku Mihailu Petroviću da zaigra za prvi tim, ali je mladi plejmejker morao da napusti teren pošto je na dresu imao broj četiri, dok je zvanično za takmičenje registrovan pod brojem 30.

Druga utakmica je na programu u subotu, a bolji iz ove serije ići će na boljeg iz duela Mege i Vojvodine.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво