Читај ми!

Zvezda ispustila trijumf u "Morači", treća meč lopta protiv Budućnosti u Beogradu

Ni posle četiri odigrane utakmice u finalnoj seriji nije poznat šampion ABA lige. Budućnost je savladala Zvezdu 81:80, iako su crveno-beli u nekoliko navrata imali dvocifrenu prednost. Rezultat u seriji je 2-2, odlučujući meč igra se u Beogradu u petak.

Bila je ekipa Budućnosti na kolenima u četvrtom meču finalne serije ABA lige, ali je nekako uspela da dođe do trijumfa i tako obezbedi "majstoricu" u Beogradu.

Crveno-beli su u nekoliko navrata imali dvocifrenu prednost, ali se ekipa Dejana Milojevića nije predavala i na kraju stigla do trijumfa 81:80.

Na krilima Džordana Lojda, Zvezda je već u prvoj deonici povela 19:8. Međutim, domaći tim se vratio u igru i na prvi odmor otišao sa samo četiri poena minusa - 23:19.

Druga četvrtina protekla je u ravnopravnoj borbi, ali Zvezda je konstantno bila u vođstvu, dok je tim Dejana Milojevića bio uporan i nekako držao priključak.

Pogotkom Lendrija Noka, Zvezda na poluvreme odlazi sa vođstvom 42:39.

Na početku treće deonice povredio se startni centar Budućnosti Vili Rid i usledio je period igre u kojem je Zvezda bila dominantna i činilo se da će uspeti da prelomi pitanje pobednika.

Crveno-beli serijom trojki (Lazić dve, Hol jedna) dolaze do dvocifrene prednosti 55:45, ali se Podgoričani na isti način vraćaju u utakmicu, a na kraju treće četvrtine Zvezda je vodila 63:58.

Vrhunac neizvesnosti viđen je u poslednjih deset minuta. Zvezda je treći put na meču pobegla na plus deset (68:58), ali je domaći tim tada stegao odbranu i zahvaljujući raspoloženom Kobsu došao do prednosti na dva i po minuta pre kraja - 77:76.

U uzavreloj atmosferi u "Morači", u finišu meča bolje su se snašli domaći igrači. Kobs sa linije slobodnih bacanja donosi prednost Podgoričanima 81:80, na sedam sekundi do kraja utakmice.

Zvezda je imala napad za pobedu. Pokušao je prvo Lojd, potom i Davidovac, ali lopta nije htela kroz obruč.

Zanimljivo je da je na utakmici u Podgorici crveno-belima dosuđen gotovo dvostruko veći broj ličnih grešaka - 35:17.

Džordan Lojd je bio najefikasniji pojedinac meča sa 23 postignuta poena, pratili su ga Ognjen Dobrić sa 13 i Lendri Noko sa 12, dok su dobre epizodne uloge imali Branko Lazić i Lengston Hol.

U ekipi Budućnosti najbolji je bio Džastin Kobs sa 22 poena, nekadašnji kapiten crveno-belih Luka Mitrović dodao je 13, a Nikola Ivanović 11 poena.

Zvezda je, posle vođstva od 2:0 u seriji, propustila dve meč lopte da se okiti titulom šampiona ABA lige.

Treću priliku crveno-beli će imati već u petak, kada je u Beogradu na programu odlučujući, peti meč finalne serije.

четвртак, 25. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво