Читај ми!

Zvezda pala u "Morači", neiskorišćena prva meč lopta protiv Budućnosti

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su u trećem meču finala ABA Lige od ekipe Budućnosti rezultatom 75:71. Srpska ekipa vodi sa 2-1 u finalnoj seriji, pa će i u narednoj utakmici u Podgorici imati šansu za titulu.

Crvena zvezda nije iskoristila prvu "meč loptu" protiv Budućnosti, pošto je poražena u Podgorici.

Crnogorska ekipa uspela je da produži finalnu seriju i učini je dodatno zanimljivom.

Izabranici Dejana Milojevića uspeli su da iskoriste prednost domaćeg terena i (bar do ponedeljka) izbace iz dvorane pehar i prstenove namenjene pobedniku regionalnog takmičenja.

Veoma tvrda utakmica igrala se u dvorani "Morača". 

Poeni su se teško postizali na obe strane, što zbog kvalitetnih i agresivnih odbrana, što zbog neefikasnih napada obe ekipe.

Crvena zvezda je na krilima Davidovca završila prvu četvrtinu sa četiri poena prednosti, ali je Budućnost dobro odgovorila u narednojo četvrtini.

Kroz čitav tok meča gledala se rezultatska klackalica. Budućnost je većim delom bila u vođstvu, na nekoliko navrata čak imala prednost od sedam poena, ali bi Crvena zvezda stalno nalazila način da se vrati u igru.

Onda, kada bi srpska ekipa povela, usledio bi odgovor domaćina.

Delovalo je u poslednja dva minuta susreta da će Budućnost napokon prelomiti meč na svoju stranu, pošto je vodila sedam, pa šest poena, ali je Zvezda još jednom organizovala povratak, poenima Dobrića i Noka.

Ipak, trojka Dela Valea u poslednjem minutu, vratila je Budućnost na četiri razlike i ispostaviće se, prelomila meč i donela pobedu crnogorskoj ekipi.

Najefikasniji u redovima Budućnosti bili su upravo Italijan sa 19 poena, dok je pomoć imao i 11 pogodaka Ivanovića i Nikolića.

Strelce Crvene zvezde predvodio je Lojd sa 19 poena, dok je 17 ubacio Dobrić.

Srpska ekipa vodi sa 2-1 u finalnoj seriji i novu šansu za osvajanje titule regionalnog prvenstva ima u ponedeljak, ponovo u dvorani "Morača" u Podgorici.

петак, 19. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво