Čitaj mi!

Emotivna noć, Kobi Brajant posthumno uveden u Kuću slavnih

Noćas je u Ankasvilu održana ceremonija prijema klase 2020 u košarkašku Kuću slavnih, a ceo događaj bio je svojevrstan omaž legendi Lejkersa, tragično nastradalom Kobiju Brajantu.

Kobi je u odabrano društvo uveden posthumno, i priznanje i momenat ulaska u košarkaško društvo besmrtnih umesto njega preuzela je njegova supruga Vanesa Brajant, koja je na pozornicu izašla u pratnji velikog Majkla Džordana, uz skandiranje iz publike ”Kobi! Kobi! Kobi!”.

”Verujem da se smeje sada u raju jer ću ga hvaliti u javnosti”, rekla je Vanesa obučena u ljubičastu haljinu.

”Više neće biti takvog kakav je bio Kobi. On je bio poseban, skroman, drugačiji. Veći od života”, dodala je Kobijeva udovica.

Prethodno su u Kuću slavnih uvedeni i Kevin Garnet i Tim Dankan, Kobijevi veliki rivali na terenu.

”Cenim te. Velika je čast ući u Kuću slavnih sa tobom i Kobijem”, rekao je Garnet obraćajući se Timiju, dok se Dankan osim osvrta na svoju karijeru, klasu ”hofera” i Kobija, posebno zahvalio svom jedinom treneru u NBA karijeri - Gregu Popoviču, koji je zbog ove ceremonije propustio noćašnji meč San Antonija.

Pored pomenute trojice, u ovoj klasi mesto u Kući slavnih dobili su i treneri Rudi Tomjanović i Kim Mulki, potom Edi Suton i takođe posthumno Patrik Bauman, kao i dve dame - Tamika Kečings i Barbara Stivens.

div id="adoceanrsvdcfhklggd">