Čitaj mi!

Izraelska liga se nastavlja u "mehuru", stranci tražili prekid

Strani košarkaši koji nastupaju u izraelskoj ligi tražili su da se sezona otkaže zbog ratnih sukoba, ali je doneta odluka da se takmičenje nastavi u "mehuru".

Inicijativu za prekid takmičenja pokrenuo je košarkaš Makabi Rišona Džeremi Pargo, jedan od najiskusnijih igrača u ligi.  

"Sigurnost svih nas i naših porodica je najvažnija i smatramo da je najbolje da se sezona odmah prekine. Cenimo napor izraelske lige da nas odvede na sigurnu lokaciju, ali košarka nam je trenutno najmanja briga. Želimo da budemo sa svojim porodicama u ovom trenutku. Mir i ljubav svima, budite sigurni", stoji u saopštenju koji su potpisali igrači.

Među stranim igračima koji su izrazili zabrinutost putem medija, nalaze se i Otelo Hanter, Tajrus Mekgi, Elajdža Tomas, Markel Braun, Redži Apšo, Kejsi Prejter, Terel Parks, Si-Džej Haris, Džoš Nebo, Stenton Kid...

Nakon sastanka rukovodstva lige, doneta je odluka o nastavku prvenstva u uslovima "mehura".

"Odbor lige je odlučio da se sezona nastavi u sredu 19. maja. Timovi će već danas moći da odu u Eliat kako bi spremni dočekali nastavak takmičenja. Dnevno će se igrati tri utakmice. Ako se trenutna bezbednosna situacija u Izraelu bude promenila nabolje, ekipe će moći da se vrate u svoje gradove", navodi se u saopštenju lige.

div id="adoceanrsvdcfhklggd">