Čitaj mi!

Bajić: Da ispišemo novu stranicu istorije kluba

Trener Igokee Dragan Bajić pred majstoricu polufinala ABA lige sa Crvenom zvezdom izjavio da je pun samopouzdanja i da njegov tim u Beograd ne ide s belom zastavom, već sa namerom da odnese pobedu. Šef stručnog štaba Igokee bio je veoma zadovoljan igrom koju su njegovi izabranici pružili u prošlom meču koju nameravaju da ponove i u Beogradu.

Bajić je istakao da se crveno-beli smatraju favoritom u majtorici polufinala Jadranske lige koja će se igrati u utorak od 18 sati i 30 minuta u dvorani "Aleksandar Nikolić".

"Idemo da pružimo što jači otpor favorizovanom protivniku. Namera nam je da dobijemo taj meč, ispišemo novu stranicu istorije kluba i plasiramo se u finale", rekao je Bajić za sajt regionalnog košarkaškog takmičenja.

Crvena zvezda je slavila u prvom meču sa 76:61, dok je u revanšu Igokea bila bolja rezultatom 81:68.

Šef stručnog štaba Igokee bio je veoma zadovoljan igrom koju su njegovi izabranici pružili u prošlom meču.

"Sve postavljene zadatke su ispoštovali u najvećoj meri i odigrali su sjajnu utakmicu, pogotovo kada je u pitanju odbrana. Moram da vjerujem u ono što radim i da verujem u momke sa kojima radim. To je grupa veoma poštenih i inteligentnih momaka. Veliki broj informacija pripremimo za utakmicu i oni to na najbolji mogući način sprovode na parketu".

Bajić je konstatovao da iako se Igokea bori za svoje prvo učešće u finalu ABA lige, ne oseća pritisak.

"Nastojao sam da to prenesem i na moje igrače i da rasterećeni idemo u Beograd, da pokušamo da igramo što bolju košarku, kako u defanzivnom tako i u ofanzivnom delu. Znam da neće biti lako, a Crveneu zezdu i mog prijatelja Dejana Radonjića veoma poštujem i cenim ono što rade. Uz sav kvalitet koji poseduju neće nam biti lako", konstatovao je Bajić.

Prvotimac Igokee i povremeni reprezentativac Srbije Dalibor Ilić svestan je da predstoji veoma zahtevna utakmica.

"Igramo na gostujućem terenu, ali na meč dolazimo bez pritiska. Naš imperativ je pobeda i iskoristićemo sve šanse koje nam se pruže da dođemo do trijumfa. Pokazali smo da to možemo", istakao je Ilić.