Читај ми!

Fantastične utakmice Vestbruka, Bila, Karija...

U noćas odigranim mečevima NBA lige bilo je puno zapaženih individualnih partija, a posebno se izdvajaju one Rasela Vestbruka i Bredlija Bila u pobedi Vašingtona nad Indijanom u produžetku, te učinak Stefa Karija u ubedljivoj pobedi ”ratnika” nad Oklahomom.

Dinamični duo iz prestonice, Vestbruk - Bil, svako u svojoj kategoriji juriša na rekorde i ”bildovanje” statistike ali to očigledno daje rezultate, pošto su Vizardsi vrlo blizu doigravanja.

U noćašnjoj pobedi u Indijanopolisu posle dodatnih pet minuta igre (133:132), Rasel Vestbruk je došao do svog 181. tripl-dabla u karijeri, čime se izjednačio na večnoj listi sa velikim Oskarom Robertsonom!

On je meč završio sa 33 poena, 19 skokova i 15 asistencija, uz dve blokade i jednu ukradenu loptu.

Dobar deo od tih 15 uspešnih dodavanja bio je upućen Bredliju Bilu, koji je na kraju utakmice imao učinak od 50 poena, pogodivši 19 od 31 upućenog šuta ka košu Pejsersa. Možda bi taj učinak bio i bolji, da se u samom finišu nije povredio, i propustio produžetak.

Meč i direktna borba za deveto mesto Istoka rešen je u produžetku, a tamo domaćem sastavu nije pomogao ni tripl-dabl učinak Domantasa Sabonisa (30 poena i po 13 skokova i asistencija), kao ni 35 poena Karisa Leverta.

Iako nisu igrali na istom parketu, već pomenuti Bil i protivnik mu Stef Kari, nastavili su trku za najboljeg strelca lige. Na ”pandinih” 50, Kari je odgovorio sa 49 u trijumfu nad Oklahoma siti Tanderima od 136:97.

Stef je za odigrane tri četvrtine ubacio deset trojki, i logično bio najefikasniji akter meča, čime je zadržao prednost u odnosu na Bila u ukupnom broju ubačenih poena ove sezone (1912:1853).

Dodajmo i to da je na pomenutom susretu u San Francisku srpski košarkaš Alen Smailagić igrao devet minuta i postigao šest poena, uz dve uhvaćene lopte.

Rezultati:

Indijana - Vašington 132:133
Filadelfija - Detroit 118:104
Toronto - Memfis 99:109
Denver - Bruklin 119:125
Golden Stejt - Oklahoma 136:97
Portland - San Antonio 124:102
Juta - Hjuston 124:116 

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво