Читај ми!

Budućnost bolja od Mornara za plasman u finale ABA lige

Košarkaši Budućnosti savladali su Mornar sa 92:81 i u drugom meču polufinalne serije ABA lige i plasirali se u finale. Drugi finalista biće poznat u utorak kada majstoricu igraju Crvena zvezda i Igokea.

Budućnost je u Bar došla po pobedu i stigla je do cilja. Mornar je pružio snažan otpor, ali je gost uspeo da odbije sve nalete Barana, zabeleži pobedu i plasira se u finale.

Barani su nešto bolje ušli u meč sigli do plus šest - 10:4. Budućnost je povezala redove, preokrenula rezultat i do kraja perioda povela sa 27:20.

Nastavak je doneo dva preokreta. Prvo je domaćin uspeo da istopi prednost Budućnosti i povede - 38:34. Ponovo su gosti zaigrali agresivnije i do odlaska na veliki odmor stekli prednost od dva poena 52:50.

U trećoj četvrtini Budućnost je prelomila rezultat, konstantno je povećavala prednost do maksimalnih plus 15 - 79:64. Gost je trojkom ublažio zaostatak i pri rezultatu 79:67 ušlo se u posledni period.

Tim iz Podgorice u poslednjoj četvrtini održavao je dvocifrenu prednost i na kraju slavio rezultatom 92:81.

Budućnost je do trijumfa predvodio Kobs sa 21 poenom, Dela i Rid su dodali po 14. U domaćoj ekipi Nedam je ubacio 13 poena, Smit 12, a Vranješ 11.

Budućnost će u finalnoj seriji igrati sa boljim iz duela Crvene zvezde i Igokee. Majstorica je na programu u utorak od 18.30 u dvorani Aleksandar Nikolić.

уторак, 07. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара