Читај ми!

Ko će u finale Košarkaške Lige šampiona?

U finalu fudbalske Lige šampiona igraće Mančester siti i Čelsi, dok će se za ulazak u finale Košarkaške Lige šampiona večeras u Nižnjem Novgorodu boriti San Pablo Burgos i Strazbur, odnosno Saragosa i Pinar Karšijaka.

Zanimljivo je da su se u polufinale plasirale četiri ekipe koje su četvrtfinale izborile kao drugoplasirane iz druge grupne faze, što praktično znači da su favoriti ”na papiru” malo podbacili.

Pre svega se tu misli na bivšeg šampiona ovog sve jačeg Fibinog takmičenja, ekipu Lenovo Tenerifa.

Njih je u meču koji je imao i jedan produžetak savladao tim francuskog Strazbura rezultatom 88:86.

Najefikasniji je bio Amerikanac Brendon Džeferson sa 22 poena, dok je njegov zemljak Ismail Vanrajt dodao 19. Najkorisniji igrač, odnosno MVP takmičenja (danas je objavljena taodluka), Bonzi Kolson doprineo je sa osam poena i sedam skokova.

Kod ekipe sa španskog ostrva Gruzijac Georgi Šermandi bio je najbolji sa 19, dok je vremešni Merselinjo Uertas imao dabl-dabl od 18 poena i 10 uspešnih dodavanja.

U drugom meču drugog dana branilac titule San Pablo Burgos nadigrao je izraelski Hapoel Holon sa 86:77, uz fenomenalnu partiju Brazilca Vitora Benitea, strelca 26 poena.

Dobru rolu imao je i povremeni srpski reprezentativac Dejan Kravić, koji je za 19 minuta u igri ubacio osam poena i uhvatio četiri skoka. 

Prethodno su prvog dana turnira u sredu mesto među četiri najbolja tima obezbedili Saragosa (pobedila domaći Nižnji sa 86:78) i turska Karšijaka (trijumf nad češkim Nimburkom od 84:73).

Polufinalni dueli su na programu večeras (Saragosa - Pinar Karšijaka u 18, Strazbur - San Pablo Burgos u 20.30), a sjajno organizovani finalni turnir u Rusiji igra se sa prisustvom publike, što je posebno važno istaći u doba kada su hale širom Evrope puste.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво