Читај ми!

Uzalud Micićevih 29 poena, Real od ivice ambisa do smanjenja u seriji

Košarkaši Reala iz Madrida smanjili su na 2-1 u četvrtfinalnoj seriji sa Anadolu Efesom i zadržali šanse da se nađu na Plej-ofu Evrolige. Real se vratio sa ivice ambisa i pobedio turskog šampiona 80:76, iako je bio izuzetno blizu eliminacije.

"Kraljevski klub" je nadoknadio zaostatak od 15 poena i furioznim finišom uspeo da se izvuče.

Ekipa Pabla Lasa je u poslednjih nekoliko minuta potpuno šokirala rivala, napravila seriju 19:2 i učinila da Efes izgubi dobijen meč.

Turski šampion je posle izjednačenje prve četvrtine drugu dobio 23:13 i činilo se da ima potpunu kontrolu. Vasa Micić je dominirao i odigrao jednu od najboljih utakmica u karijeri, pa se činilo da će rutinski privesti meč kraju.

Međutim, u finišu im je stao šut, ostali su bez organizacije u napadu, a Madriđani su prepoznatljivu odbranu krenuli da krunišu i u napadu.

Serhio Ljulj je pogodio nekoliko važnih trojki i pokrenuo seriju, a kada je Rudi Fernandes ubacio trojku u svom stilu za 78:76, gosti su bili nokautirani.

Spomenuti Ljulj bio je najbolji u pobedničkom timu sa 20 poena i sedam asistencija, Abalde je dodao 11, dok su po 10 postigli Tajus i Garuba.

Efesu nije pomogao neverovatan učinak Micića, koji je meč završio sa 29 poena (5/7 za dva, 5/9 za trim 4/4 penali), šest asistencija i po tri skoka, ukradene i izgubljene lopte.

Ispratio ga je jedino Rodrig Buboa sa 18 poena, dok je potpuno podbacio Šejn Larkin, koji je promašio sedam od devet šuteva iz igre i ubacio samo šest poena.

U ostalim četvrtfinalima sastaju se Barselona – Zenit, Olimpija Milano – Bajern Minhen i CSKA Moskva – Fenerbahče.

среда, 17. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво