Читај ми!

Ubedljiv trijumf Partizana za kraj košmarne jadranske sezone

Košarkaši Partizana ubedljivom pobedom 80:58 nad Splitom završili su užasnu sezonu u ABA ligi. Crno-beli se nisu plasirali u plej-of – zauzeli su šesto mesto, dok je Split porazom na Novom Beogradu zauzeo pretposlednje mesto i kroz baraž će se boriti za ostanak u eliti.

Verovatno nalošiju sezonu otkako se takmiče u Jadranskoj ligi košarkaši Partizana završili su još jednim ubedljivim trijumfom - u dvorani "Ranko Žeravica" savladan je Split 80:58.

Crno-beli su tako takmičenje završili sa šest vezanih pobeda, što nije velika uteha za veliku armiju navijača beogradskog kluba, koji neće igrati u doigravanju.

Crno-bele je skupo koštao početak sezone, kada su sa Vladom Šćepanovićem na klupi zabeležili neke neočekivane poraze, a situaciju nije značajnije uspeo da popravi ni dolazak Saša Filipovskog.

Partizan je protiv Splita odigrao odličan meč, kontrolisao je utakmicu svih 48 minuta, a priliku da pokažu koliko znaju dobili su i mladići Jovanović i Radovanović.

Ekipa Aleksandra Matovića već posle četvrtiner imala je dvocifrenu prednost (26:13), a do poluvremena ona je uvećana - 42:21.

Splićanhi su samo treću deonicu rešili u svoju korist (22:19), da bi se u posledem delu probudio Rašon Tomas, koji je veći deo od svojih 11 poena postigao baš u završnici meča.

Split je tako završio ligu na pretposlednjem mestu (Primorska se povukla iz ABA lige), pa će igrati baraž za ostanak u ligi, protiv poraženog iz duela između Sportskog centra iz Podgorice i sarajevskih Sparsa.

Najefikasniji u 13. pobedi Partizana u takmičenju bili su Jaramaz i Pejdž sa po 13 poena, Erik Mika dodao je 12. U ekipi Splita Luka Babić bio je najefikasniji sa 13 poena.

Posle poraza Splita, bez rezultatske važnosti bili su mečevi u Železniku i Čačku.

FMP je savladao Krku sa 91:85, dok je Cibona bila bolja od Borca 82:77.

Od 18.00 časova, Crvena zvezda gostuje u Zadru i pokušaće pobedom da obezbedi prvo mesto pred plej-of, dok se u utorak igraju mečevi Cedevita Olimpija - Mega Sokerbet i Igokea - Mornar, posle kojih će biti poznati svi učesnici doigravanja.

четвртак, 28. март 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво