Čitaj mi!

"Pravda zadovoljena, ubistvo Flojda prelomna tačka u borbi protiv rasizma"

Izvršna direktorka asocijacije NBA igrača (NBPA) Mišel Roberts i komesar NBA lige Adam Silver izdali su sledeće zajedničko saopštenje povodom presude za ubistvo Džordža Flojda. Policajac Derek Šovin proglašen je krivim za ubistvo nenaoružanog civila Flojda.

Presuda i kazna će biti izrečene za osam nedelja u procesu povodom ubistva koje je pokrenulo velike nerede širom Amerike kako bi se zaustavila policijska brutalnost prema tamnoputim ljudima.

Akcija je uzela maha i u najjačoj košarkaškoj ligi sveta, gde su igrači i čelnici na sve načine pokušavali da ukažu na dubinu problema kada su rasne razlike u pitanju.

"Ubistvo Džordža Flojda bilo je prelomna tačka za način na koji gledamo na pitanja rase i pravde u našoj zemlji, i zadovoljni smo jer se čini da je pravda zadovoljena. Ali takođe prepoznajemo da bi trebalo obaviti još mnogo posla, i zato će Nacionalna košarkaška asocijacija i Nacionalna asocijacija košarkaša, zajedno sa našom novoosnovanom Koalicijom za socijalnu pravdu, udvostručiti svoje napore u zalaganju za značajne promene u oblastima krivičnog pravosuđa i rada policije", stoji u saopštenju.

div id="adoceanrsvdcfhklggd">