Jokić umalo izgubio živce, Denver napravio veliki preokret protiv Orlanda

Najbolji srpski košarkaš Nikola Jokić ponovo je bio jedan od vodećih igrača u trijumfu Denvera nad Orlandom (119:109), iako nije odigrao na očekivanom nivou. Razlog za to je velika nervoza prouzrokovana sudijskim odlukama, koje su mogle da ga koštaju i oštrijih sankcija.

Jokić je na terenu proveo nešto više od 37 minuta i malo je nedostajalo da upiše novi tripl-dabl.

Završio je na 17 poena (5/11 iz igre), devet skokova i čak 16 asistencija, uz po četiri izgubljene lopte i lične greške.

Momak iz Sombora je bio nervozan od početka i već u prvoj četvrtini se našao u problemu, kada je smatrao da treba da dobije faul nakon duela u reketu. Kada je krenula kontra Medžika, on je snažno udario Terensa Rosa i tada je bilo očigledno da ovo neće biti lako veče za njega.

Prilikom prijavljivanja da je napravio ličnu grešku, umalo je nehotice udario sudiju u licu, ali je srećom sve prošlo bez većih problema.

Ros je pokušao da se raspravlja sa srpskim centrom, koji mu je rekao da mu dva puta nisu suđeni očigledni faulovi, posle čega je igrač Orlanda dobio priliku za "osvetu".

Igrana je druga četvrtina kada je Nikola u svom stilu krenuo da vodi kontru, a Ros ga je "zajahao" i rvačkih zahvatom ga skoro oborio na zemlju.

Srećom, glavni favorit za MVP priznanje u regularnom delu sezone je sačuvao živce i odigrao do kraja, što je bilo veoma važno, pošto je "grumenje" pobedu izvuklo tek u finišu susreta.

Ekipa Majka Melouna odigrala je veoma slabo prvo poluvreme, ali je u nastavku nadoknadila minus od 18 poena i stigla do važne pobede.

Jedna od njegovih asistencija išla je za Erona Gordona koji je bio najefikasniji sa 24 poena i sedam uhvaćenih lopti, Džamal Mari je dodao dva poena manje, dok je Majkl Porter junior takođe upisao dabl-dabl (20 poena i 12 skokova).

Kod gostiju je spomenuti Ros, zajedno sa Okekeo, bio najbolji – obojica su postigla po 19 poena.

Denver je preskočio Lejkerse na četvrtom mestu Zapada i ima 31 pobedu i 18 poraza, dok je Orlando pretposlednji na Istoku sa skorom 17-33.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво