Читај ми!

Dobrić pokrenuo saigrače, Noko konačno proradio – Zvezda pobedila Makabi!

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Makabi iz Tel Aviva u utakmici 33. kola Evrolige. Zvezda je još jednom napravila preokret u najjačem evropskom košarkaškom takmičenju, ovoga puta rezultatom 76:64.

Crveno-beli su nadoknadili dvocifreni zaostatak u prvom poluvremenu, odličnom odbranom uspela da se vrati i u potpunosti kazni katastrofalno šutersko veče protivničkog sastava.

Ekipa Dejana Radonjića je ostvarila 10. evroligaški trijumf (uz 23 poraza), dok je Makabi trenutno na 13-18.

Utakmicu u hali "Aleksandar Nikolić" domaći igrači počeli su odlično, pošto su na čelu sa Brankom Lazićem, dominirali u odbrani. Lazić držao defanzivu na visokom nivou, Zvezda povela 6:0, ali se njegovim izlaskom sa parketa, situacija potpuno promenila.

Makabi je serijom 7:0 preokrenuo rezultat u svoju korist, a onda počeo polako da povećava razliku.

Izabranici Dejana Radonjića su imali nekoliko veoma loših minuta, promašivali u serijama i gosti su u dva navrata imali dvocifrenu prednost.

Međutim, nekoliko minuta pre odlaska na odmor Ognjen Dobrić je posle prodora kroz srce reketa snažno zakucao preko dvojice rivala, čime je promenio "momentum" na terenu.

Uprkos nekim greškama, igrači u crveno-belim dresovima su uspeli da istope prednost "ponosa Izraela" i na odmor odu sa pola koša zaostatka (33:34).

Sa istom energijom nastavili su crveno-beli i posle pauze, što je počelo da se vidi i na semaforu. Makabi je besomučno šutirao trojke, pokušavajući da parira, ali nije uspevao.

Dejan Davidovac je imao sjajnu rolu u trećoj četvrtini, Lendri Noko nastavio da dominira i hvata ofanzivne skokove, dok je i Simonović pogodio važnu trojku i odbio nalet gostiju u finišu susreta.

Početkom poslednjih 10 minuta Zvezda je otišla na dvocifrenu prednost, koju je do kraja sačuvao.

U pobedničkoj ekipi najefikasniji je bio Džordan Lojd sa 21 poenom, sedam skokova i četiri asistencije, dok je džoker ponovo bio Ognjen Dobrić. Pokrenuo je svoj tim i meč završio sa 13 poena, dva više od Davidovca, dok je Noko upisao dabl-dabl sa 10 poena i 11 uhvaćenih lopti.

Na drugoj strani Dorsi je zabeležio 14, Brajant 12, Ante Žižić 10 uz šest skokova, a Dragan Bender devet uz četiri skoka.

Srpski i regionalni šampion odigrao je poslednju evroligašku utakmicu na domaćem terenu ove sezone, a sezonu završavaju gostovanjem kod Albe u Berlinu.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво