Čitaj mi!

Bulut: Za nas je u Tokiju samo zlato uspeh

Potencijal ekipe koju imamo je zaista veliki, a zlatna medalja na Olimpijskim igrama bila bi kruna naših karijera i jedino što bismo prihvatili kao uspeh, izjavio je najbolji srpski basketaš Dušan Domović Bulut.

"Srbija je u dosadašnjoj kratkoj istoriji ovog sporta dokazala da uvek ide na zlatnu medalju. Zlato u Tokiju je jedini cilj reprezentacije Srbije", rekao je Tanjugu Domović Bulut, koji je sa nacionalnim timom već osvojio četiri zlata na Svetskim i dva na Evropskim prvenstvima.

Basket 3X3 je jedan od sportova kome je pandemija koronavirusa nanela najviše štete, takmičenja su praktično obustavljena na godinu i po dana, a od kraja 2019. godine održano je svega pet turnira, od čega tri u Debrecinu u avgustu i po jedan u Dohi i Džedi u novembru i decembru.

Na prvom turniru u 2021. godini iz "World tour" serije, koji je minulog vikenda održan u Dohi, srpski basketaši dokazali su da su i dalje u samom vrhu i da sa pravom pretnduju na najviši plasman u Tokiju.

Ekipa Novog Sada, koja je u izmenjenom sastavu, ali i dalje predvođena maestralnim Domovićem Bulutom, osvojila je drugo mesto.

"Pružili smo zaista maksimum u ovom trenutku. Skupili smo se bukvalno dva dana pred turnir. Bavljenje samo basketom, zbog cele situacije, više nije održivo. Tamaš Ivošev igra košarku, Strahinja Milošević je okončao košarkašku karijeru, prešao je na basket, ali se bavi i privatnim biznosom."

"Ja sam bio u samoizolaciji četiri dana pred turnir, jer mi je devojka bila zaražena koronavirusom. Malo smo vremena proveli zajedno, nedovoljno smo trenirali, ali smo zaista dali sve od sebe. Pokazali smo veliku borbenost što je mnogo važno i mislim da imamo jako velik potencijal.

Osim na terenu, Domović Bulut je aktivan i van njega, a sve u službi sporta koji mnogo voli, pa će u Novom Sadu 10. i 11. aprila organizovati jak turnir na kojem će uz Srbiju učestvovati Slovenija, Rusija, Austrija, Turska, Holandija, Hrvatska, Češka, Belgija, Nemačka, Litvanija i Katar.

div id="adoceanrsvdcfhklggd">