Читај ми!

Zvezda izgubila duel u Moskvi, ali dobila Noka i Hola

Zvezda je izgubila od CSKA u Moskvi 87:72, utakmicu 31. kola Evrolige i doživela 22. poraz u sezoni. Dejan Radonjić ipak može biti zadovoljan izdanjima Dejana Davidovca, ali i Lendrija Noka i Lengstona Hola, kao i borbenošću i upornošću crveno-belih. Naredne sedmice Zvezdu čeka dupli program, utakmice sa Olimpijom i Makabijem.

I pre utakmice u Moskvi bilo je jasno da su košarkaši CSKA apsolutni favoriti protiv Crvene zvezde, a "armejci" su to opravdali i na terenu - 87:72.

Dok je Zvezda izgubila šanse da se plasira u plej-of, ekipa CSKA je imala obavezu da pobedi, kako bi zadržala drugo mesto na tabeli i odbila napad Efesa, Olimpije i Bajerna.

Ekipa Dimitrisa Itudisa snažno je ušla u meč, brzo došla do dvocifrene prednosti, da bi crveno-beli u drugoj deonici uhvatili ritam i na poluvreme otišli sa 11 poena minusa (50:39).

Ofanzivni skok ruske ekipe pravio je velike probleme crveno-belima, a "armejci" su često pogađali uz faul, što je samo pokazatelj da je odbrana bila premekana.

Zvezda je znatno bolje odigrala drugo poluvreme, ali nikako nije uspevala da se približi rivalu, koji je zahvaljujući nekolicini raspoloženih igrača čuvao dvocifrenu prednost.

Ekipa Dejana Radonjića u poslednjoj četvrtini je uspela da se približi - trojkom Simonovića na 74:66.

Ipak, preiskusna ekipa CSKA odbila je taj pokušaj crveno-belih, do kraja meča mirno zadržala prednost i došla do 20. trijumfa u takmičenju.

Zvezda je doživela 22. poraz u sezoni.

Ekipa CSKA imala je više raspoloženih igrača - Šengelija je postigao 16, Heket 15, Fojgtman i Klajburn po 14, a Džejms 13.

U ekipi Zvezde istakao se Dejan Davidovac (4/5 za dva, 4/6 za tri), koji je sa 20 poena postavio rekord karijere u Evroligi, Noko je imao 12 poena i 10 skokova, Hol je meč završio sa 11 poena.

Podbacio je najbolji strelac ekipe Džordan Lojd, koji je zabeležio samo 9 poena, uz šut iz igre 3/11. 

Zvezdu naredne sedmice očekuje dupli program i mečevi sa Olimpijom i Makabijem u Beogradu.

недеља, 02. јун 2024.
28° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије