Читај ми!

Partizan loš u Trentu, protiv Metropolitansa za četvrtfinale Evrokupa

Partizan je u Trentu doživeo treći poraz u Top 16 fazi Evrokupa, italijanski tim slavio trijumf 69:54. Crno-beli u poslednjem kolu igraju protiv Metropolitansa u Ljubljani i potrebna im je pobeda kako bi se plasirali u četvrtfinale takmičenja.

Još jedan loš meč ove sezone odigrali su košarkaši Partizana, pa poraz od Trenta nije mogao da izostane - 69:54.

Istina, ponovo su crno-beli igrali bez tri visoka igrača (Veličković, Mozli, Mika), ali to ne može i ne sme da bude opravdanje za lošu košarku tokom većeg dela meča u Italiji.

Srećom, Trento nije iskoristio sve slabosti ekipe Saša Filipovskog, pa je utakmicu dobio manje ubedljivo nego što je Partizan slavio u prvom meču u Beogradu (71:43).

Upravo je ta činjenica jedina dobra stvar koju su crno-beli napravili u Trentu, pa će njihov plasman u četvrtfinale Evrokupa zavisiti od utakmice poslednjeg, šestog kola, u kojem Partizan u Ljubljani dočekuje Metropolitans.

Dobro su crno-beli počeli meč u Italiji, posle prve četvrtine imali prednost (19:15), a onda neobjašnjivo "povukli ručnu".

Prve prazne minute (pet i po minuta bez poena na startu druge deonice) Trento nije iskoristio, ali je u trećoj četvrtini italijanski tim serijom 10:3 došao do dvocifrene prednosti.

Na ulasku u poslednjih 10 minuta ekipa Lela Molina imala je 18 poena prednosti, ali su crno-beli u poslednjoj deonici uspeli nekako da ostanu u igri i na kraju stignu do, neverovatno zvuči, podnošljivog poraza.

Džakori Vilijams bio je najefikasniji u pobedničkoj ekii sa 16 poena, Geri Braun dodao je 13, dok je u ekipi Partizana najbolji bio Rašon Tomas sa 17 poena.

Lokomotiva je u Parizu ubedljivo savladala Metropolitans i u potpunosti zakomplikovala situaciju u Grupi F.

Pre poslednjeg kola, Metropolitans i Trento imaju skor 3-2, dok Lokomotiva i Partizan imaju 2-3, pa nije isključeno da sve četiri ekipe završe takmičenje sa polovičnim skorom 3-3, a u tom slučaju učesnike četvrtfinala odlučiće koš razlika.

Partizan će protiv Metropolitansa igrati kao domaćin u Ljubljani, zbog pravila Evrolige u vezi sa pandemijom koronavirusa.

уторак, 23. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво