Čitaj mi!

Kataš apeluje: Omogućite evroligaškim igračima da igraju za reprezentaciju

Sve više trenera evroligaških ekipa traži pronalaženje rešenja na relaciji Evroliga-Fiba oko reprezentativnih ”prozora”, a poslednji takav apel stigao je od trenera Panatinaikosa Odeda Kataša.

Legendarni izraelski košarkaš nedavno je preuzeo ”zelene” iz Atine, a istovremeno je i selektor reprezentacije Izraela, pa je na svojoj koži osetio nedavno preklapanje kalendara.

Podsetimo, Evroligin kalendar se preklapa sa ”prozorima” koje Fiba organizuje tokom sezone sa namerom da ljubitelji košarke gledaju svoje državne timove i tokom sezone, a ne samo leti.

"Četiri godine sam selektor Izraela, ali razumem i raspored Evrolige. Međutim, biti trener nacionalnog tima vrlo je posebna stvar. Reprezentacija je važna sve ljude i svi želimo da u njoj gledamo najbolje. Nisam u potpunosti razumeo spor između dve Fiba i Evrolige, ali oni moraju da nađu način i dogovore se oko oba rasporeda”, rekao je Kataš a prenosi Jurohups.

”Vidim da možemo donekle to da rešimo, a ja se samo nadam da cela stvar nije u vezi sa politikom.  Jednostavno, mora se naći način da i igrači Evrolige učestvuju u akcijama nacionalnih timova. To će biti vrlo dobro za košarku. Nije velika stvar ako ne igramo Evroligu petkom dve nedelje. Koronavirus je pokazao da se sve ipak može postić”, zaključio je Kataš, koji je do nedavno sa velikim uspehom vodio Hapoel iz Jerusalima.

div id="adoceanrsvdcfhklggd">