Читај ми!

Najavljen povratak Gasola u Barsu, Pau demantovao

Španski i katalonski mediji preneli su da je legendarni 40-godišnji košarkaš Pau Gasol postigao dogovor o povratku u Barselonu nakon 20 godina, ali je dvostruki NBA šampion to demantovao.

Bomba je odjeknula u evropskoj košarci, ali potom brzo bila deaktivirana.

Mundo Deportivo preneo je da se Pau Gasol vraća aktivnom igranju i to u dresu Barselone, u kojoj je započeo profesionalnu karijeru.

Ubrzo, Pau Gasol demantovao je da je postigao dogovor do kraja sezone sa Barselonom. 

Gasol se zbog brojnih povreda, pre dve godine odlučio na (privremeni) prekid karijere, a pored Barselone, postojalo je interesovanje LA Lejkersa, gde bi Pau igrao zajedno sa svojim bratom Markom.

Navodilo se da je jedan od ciljeva povratka Gasola sticanje fizičke spreme i forme za predstojeće Olimpijske igre, koje planira da igra.

Stariji brat braće Gasol demantovao je vesti o povratku u Barselonu, rekavši da još uvek nije spreman za takmičarsku košarku i da će prvi obavestiti sve kada do toga dođe.

Iskusni 40-godišnjak rekao je da je fokusiran na oporavak, ali da još uvek nije vreme za vraćanje aktivnom igranju košarke. 

Pau Gasol je sada već davne 1998. godine započeo karijeru u Barseloni, da bi se 2001. godine otisnuo u NBA ligi.

Prvo je nastupao za Memfis sedam godina, da bi potom bio prosleđen u LA Lejkerse (u razmeni su bila uključena prava za njegovog brata Marka). 

Za "jezeraše" je nastupao šest godina i bio jedan od ključnih šrafova u osvajanju dve titule u NBA ligi, 2009. i 2010. godine.

Posle Lejkersa igrao je dve godine za Čikago, tri za San Antonio, da bi NBA karijeru 2019. završio u Milvokiju, za koji je odigrao tri utakmice.

Sa reprezentacijom Španije osvojio je tri zlata na EP, jedno na SP, srebrn je bio dva puta na OI i EP, dok se bronzanom medaljom na najvećim turnirima okitio tri puta.

уторак, 23. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво