Читај ми!

Čas košarke Gruziji, Srbija deklasirala protivnika i plasirala se na Evropsko prvenstvo

Košarkaši Srbije savladali su Gruziju sa 92:66 i izborili plasman na Evropsko prvenstvo. U poslednjem kolu kvalifikacija u nedelju naša selekcija igra protiv Švajcarske – 13.00 RTS1.

Srbija se revanširala protivniku za poraz u Beogradu (94:90) i to sa visokom kamatom. Maksimalno motivisano naša ekipa je odigrala meč protivi Gruzije. Poštovane su zamisli trenera Milojevića i rezultat nije izostao. Posle šuterski lošijeg prvog dela igre, naši su u nastavku zasuli koš domaćina i stigli do ubedljive pobede. Najbolji u našoj ekipi bio je mladi igrač Mege Petrušev.

Naša selekcija je bolje ušla u meč. Snažno u odbrani, zbog čega je protivnik postigao malo koševa i naši došli do prednosti od 11:2. Međutim, tada je stao i naš šut, protivnik je serijom od 8:0 ušao u igru. Nijedna ekipa nije uspevala da pogodi za tri poena.

Nastavak je doneo izjednačenu igru, Gruzija je uspela da povede, ali to je kratko trajalo, u dva navrata po jedan poen razlike. Potom su ekipe pogodile i za tri poena, protivnik jednu, naši dve. Vezala je Srbija još nekoliko dobrih napada i na poluvreme otišla sa prednošću od 37:31.

Treća četvtina je bila presudna. Naši su zaigrali znatno agresivnije. Šutem za tri poena probili su zonu protivnika i brzo stili do dvocifrene prednosti. Potom je naša ekipa nastavila da pogađa sa distance i tako održava prednost. Na kraju trećeg perioda imali smo 14 poena razlike - 65:51.

Poslednja četvrtina donela je, na neki način, predaju protivnika. Naši su pogađali sa svih pozicija, i posle pet minuta igre imali smo prednost od 24 poena - 78:54. Najveća prednost iznosila je plus 28. Na kraju meča Srbija - Gruzija 92:66.

Najefikasniji u našoj ekipi bio je Petrušev sa 27 poena, Anušić  22, Rebić 11, a Avramović devet. U timu Gruzije najviše poena dao je  Šermadini  20, a Sanadze 15.

Ovako je protekao meč u Tbilisiju. 

Naredni meč, ujedno i poslednji u kvalifikacijama, Srbija u nedelju igra protiv Švajcarske. Duel počinje u 13.00, s direktnim prenosom na našem Prvom programu.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво