Читај ми!

Košarkašice Srbije deklasirale Litvanke, na EP iz prvog "šešira"

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije ubedljivo je u Istanbulu savladala Litvaniju sa 96:61 u okviru poslednjeg kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Srbija je obezbedila mesto u prvom "šeširu" na žrebu za finalni turnir u Španiji i Francuskoj.

Fantastičan meč odigrale su izabranice Marine Maljković, koje su ubedljivo savladale selekciju Litvanije.

Iako je Srbija već ranije obezbedila učešće na predstojećem Evropskom prvenstvu, naše košarkašice ni u drugom susretu sa Litvankama nisu popuštale intenzitet.

Od samog starta Srbija je nametnula ritam meča koji joj više odgovara, dobrom odbranom neutralisala glavno oružje protivnika (šut za tri poena) da bi na drugoj strani poentirala iz svih situacija.

Nakon što se Litvanija držala u uvodnim minutima, selektorka Marina Maljković pozvala je tajm-aut kako bi zatražila od svojih košarkašica čvršću odbranu u nastavku.

Od tog momenta Srbija igra fenomenalno u oba pravca i stiče osetniju razliku.

U drugoj četvrtini Litvanija nije znala da se izbori sa visokim presingom, pa su naše košarkašice oduzele ogroman broj lopti na protivničkoj polovini i došle do veoma lakih poena.

Srbija u drugoj četvrtini pravi seriju 17:0 i praktično rešava pitanje pobednika u prvom poluvremenu, pošto je na odmor odnela čak 27 poena prednosti.

U drugom delu meča koncentracija i tempo nisu opadali. Srbija je nastavljala sa agresivnom odbranom, kojom je zaustavila svaki pokušaj i nalet protivnica.

Naše košarkašice održavale su i pojačavale prednost, koja je na momenat iznosila i 41 poen, pa su u trećoj i četvrtoj četvrtini na parketu bile mlade i talentovane košarkašice, poput Krnjić, Tudurić, Nogić.

Najefikasnije u pobedi bile su Crvendakić i Bruks sa po 15 poena, po 13 su dodale Anderson i Nogić, a po devet su imale Dabović i Jovanović.

U redovima Litvanije istakle su se Šulske sa 15 i Nacickaite sa 13 poena. 

Srbija beleži i drugu pobedu protiv Litvanije i kvalifikacije završava sa maksimalnim učinkom od četiri pobede

Plasman na Eurobasket, koji se igra u junu, pored Srbije i domaćina Francuske i Španije do sada su obezbedile i selekcije Slovenije, Švedske, Bosne i Hercegovine, Belgije i Hrvatske, a na prvenstvu će igrati 16 ekipa.

недеља, 16. јун 2024.
27° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије