Читај ми!

Lejkersi zaustavili Jokića, težak poraz Denvera u Kaliforniji

Košarkaši Los Anđeles lejkersa savladali su na svom parketu ekipu Denver nagetsa sa 114:93 u derbiju večeri NBA lige. Srpski košarkaš Nikola Jokić ostvario je novi dabl-dabl učinak od 13 poena i 10 skokova.

Derbi večeri najjačeg košarkaškog prvenstva pripao je ekipi aktuelnog šampiona, koja je u "Stejpls centru" savladao Denver nagetse.

Prošlogodišnji finalisti Zapada prvi put su se sastali i odmerili snage u novoj sezoni i priredili veoma zanimljiv meč.

Lebron Džejms je briljirao sa tripl-dabl učinkom od 27 poena i po 10 skokova i asistencija, dok je sa druge strane Nikola Jokić meč završio sa 13 poena, 10 skokova i šest asistencija.

Nagetsi su odlično ušli u meč, posebno raspoloženi u napadu, pošto je pogađalo više igrača iz raznih pozicija.

Nikola Jokić je, za razliku od većine mečeva ove sezone, ovaj igrao nešto pasivnije, za šta su delimično zaslužni i Gasol, Dejvis i Herel, koji su bili zaduženi za čuvanje srpskog centra, a delimično i problemi sa faulovima.

Nakon što je prva četvrtina završena rezultatom 30:27 za Denver, gosti iz Kolorada su zaigrali za klasu bolje u drugoj, pojačali u odbrani, a samim tim dolazili do lakših poena u napadu.

Lejkersi su postigli 19 poena u drugoj četvrtini, imali prazan hod u trajanju od nekoliko minuta, što Denver na pravi način koristi kako bi stekao dvocifrenu prednost i na poluvreme poneo 12 poena razlike.

Međutim, šampion NBA lige je na sjajan način odgovorio u drugom poluvremenu, a pogotovo u trećoj četvrtini i potpuno preokrenuo tok meča.

Najbolja odbrana lige je uspela da potpuno zaustavi napad tima iz Kolorada, pogotovo prodore ka košu.

Lejkersi su treću četvrtinu završili sa serijom 15:0 i tako je dobili sa 37:17. 

Ni u poslednjoj četvrtini Lejkersi nisu dozvoljavali Denveru lake poene, štaviše, Nagesti su ubacili samo 18 poena u poslednjoj deonici, a samo 35 u celom drugom poluvremenu.

"Jezeraši" su se hranili dobrom odbranom, koja je otvarala veoma lake poene u tranziciji na drugoj strani, pa su tako naneli više nego ubedljiv poraz svom protivniku.

Pored Džejmsa, Lejkerse su do pobede vodili Šruder sa 21, Horton-Taker sa 17 i Dejvis i Herel sa po 13 poena.

Kod Denvera, istakli su se Mari sa 20, Moris sa 16 i Grin sa 14 poena.

Tim iz Los Anđelesa beleži 17. pobedu ove sezone i nalazi se na deobi drugog mesta na Zapadu, dok je Denver četvrti sa skorom 12-8.

четвртак, 28. март 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво