Читај ми!

Mijović otišao iz Budućnosti, Milojević favorit da ga nasledi

Petar Mijović više nije trener košarkaša Budućnosti, saopštio je klub iz Podgorice. On je podneo ostavku posle poraza u Bolonji od Virtusa u Evrokupu. Kao glavni favorit da nasledi Mijovića slovi nekadašnji trener Mege Dejan Milojević.

Kako se navodi na sajtu kluba, Mijović je doneo odluku da se povuče sa mesta šefa stručnog štaba, smatrajući da je u interesu kluba to najbolje rešenje u ovom trenutku, sa željom da se tim vrati na pobednički kolosek i uloži maksimalalne napore i postigne što više u ovoj takmičarskoj sezoni.

"Budućnost, klub u kojem sam dodatno napredovao u karijeri i usavršavao trenerske veštine, doživljavam na poseban način. Moja odluka je rezultat dubokog promišljanja i želje da interese kluba stavim ispred ličnih. Zahvaljujem prededniku Budućnosti i upravi kluba na ukazanom poverenju. Bila mi je čast predvoditi abaligaškog šampiona", izjavio je Mijović za sajt Budućnosti.

Budućnost se zahvalila Mijoviću na velikom doprinosu klubu od 2017.godine do danas, kako kao treneru u mlađim selekcijama, tako i kao pomoćnom treneru i kao glavnom treneru prvog tima.

"Želimo mu uspešan nastavak karijere, vrata Budućnosti će za njega uvek biti otvorena i u nama će uvek imati iskrene prijatelje", navodi iz podgoričkog tima.

Budućnost trenutno u ABA ligi ima skor od 11-3, dok je u Evrokupu poražena od Virtusa u 3. kolu Top 16 faze, što im je bio drugi uzastopni neuspeh u ovoj fazi takmičenja.

Mediji spekulišu da će Dejan Milojević preuzeti klupu crnogorske ekipe, a podgoričke ”Vijesti” idu i korak dalje, te pišu da je sve dogovoreno i da će Milojević u naredne dve i po sezone trenirati plavo-bele.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се