Читај ми!

Došao sam da igram...

U Srbiji danas postoji oko 200 registrovanih košarkaških klubova. Verovatno iza osnivanja svakog od njih postoji neka zanimljiva priča ili anegdota, a jedna od neobičnijih dolazi iz Novog Sada i zove se "Došao sam da igram".

U "srpskoj Atini" je 2019. godine osnovan klub koji je nastao kao posledica okupljanja košarkaških fanatika i entuzijasta.

Oni su se najpre 2008. godine predvođeni Minjom Delićem udružili u organizaciji kampa "I came to play" na Fruškoj gori kako bi se košarkaški obučili i zbližili mladi iz regiona.

"I came to play", što u doslovnom prevodu znači "Došao sam da igram", nosi i ovaj mladi klub, koji se ove sezone takmiči u Prvoj regionalnoj ligi, grupa Sever.

Dobar deo ekipe čine polaznici kampa koji postoji već 13 godina, ali se povremeno i po potrebi na terenu pojavljuju i bivši srpski reprezentativci poput Jove Stanojevića i Branka Cvetkovića, nekada sjajni šuter Goran Ikonić, zvanično najbolji svetski basketaš Dušan Domović Bulut, ali i nekadašnji drugi pik na NBA draftu i nesuđena zvezda najjače lige sveta - Darko Miličić, koji je se košarci makar rekreativno i povremeno vratio u dresu ICTP-a.

Nije loše za početak, priznaćete.

Njihove utakmice pre pandemije kovida 19 punile su tribine male hale ”Spensa”, a sada snimke na Jutjubu gleda veliki broj korisnika.

Zašto je to tako i šta još čini ovu organizaciju posebnom, videćete uskoro u mini-filmu...

субота, 04. мај 2024.
19° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се