Читај ми!

Budućnost opet bolja od Partizana, crno-beli sve dalje od plej-ofa

Košarkaši Budućnosti savladali su ekipu Partizana 80:72, u derbi utakmici 15. kola ABA lige. Podgoričani ostali na dva poraza, crno-beli zabeležili osmi poraz i sve su dalje od plasmana u plej-of regionalnog takmičenja.

Derbi 15. kola regionalne lige opravdao je očekivanja. Budućnost i Partizan odigrali su pravi muškki meč, a na kraju se bolje snašao domaći tim i odneo trijumf od 80:72.

Crno-beli su u većem delu susreta bili ravnopravan rival sa favorizovanom ekipom Budućnosti, u finišu meča uspeli da priđu na samo tri poena zaostatka, ali je fenomenalni Nikola Ivanović trojkom rešio pitanje pobednika.

Domaćin je u "Morači" bolje ušao u meč i napravio razliku, koju je istopio Uroš Trifunović, vezavši osam poena sa samo jedan minut u igri, pa su crno-beli prvu deonicu rešili u svoju korist 21:20.

Budućnost brzo vraća prednost na svoju stranu, pa uprkos dobroj igri Džoša Perkinsa odlazi na veliki odmor sa plus pet - 41:36.

U trećoj deonici videli smo rezultatsku klackalicu. Ekipe su se smenjivale u vođstvu, a Partizan je živeo od odličnog šuta za tri poena (u jednom trenutku 10/15).

U poslednjih 10 minuta ušlo se sa nerešenim rezultatom 54:54, a onda na scenu stupa Nikola Ivanović, koji za kratko vreme postiže deset poena i donosi domaćoj ekipi osam poena prednosti.

Budućnost je u finišu imala i dvocifrenu prednost, ali se Partizan još jednom vraća preko Radeta Zagorca i na 40 sekundi pre kraja prilazi na samo minus tri - 75:72.

Ali, još jednom je Ivanović uzeo stvrari u svoje ruke i trojkom rešava pitanje pobednika.

Reprezentativac Crne Gore utakmicu je završio sa 25 postignutih poena, od čega je 17 ubacio u poslednjih 10 minuta. Amadeo Dela Vale dodao je 17 za pobednički tim.

U ekipi Partizana najefikasniji je bio Zagorac sa 14 poena, Erik Mika dodao je 11, a Džoš Perkins 10.

Budućnost je u vrhu tabele ABA lige sa 10 pobeda i dva poraza, Partizan je šesti sa sedam pobeda i osam poraza.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво