Читај ми!

Oklahoma slavila posle produžetka, LA Klipersi deklasirali Sakramento

Košarkaši Oklahome su nadigrali Čikago sa 127:125 na svom terenu posle dramatičnog produžetka uz skroman doprinos Alekseja Pokuševskog. LA Klipersi su na gostovalju ubedljivo nadigrali Sakramento sa 138:100, a Juta sigurna na svom terenu protiv Atlante sa 116:92.

Čikago je na gostovanju u Oklahomi odlično počeo meć i čak u jednom trenutku vodio sa 22 poena prednosti, pa se učinilo da će doći i do pobede.

Međutim, domaćini su u finišu upeli da anuliraju tu prednost i meč uvedu u produžetak u kome su izborili pobedu.

Produžetak je, šesmaest sekundi pre kraja, obezbedio kanađanin Šaja Gildžus-Aleksander uspešnim pogotkom i realizacijom dodatnog slobodnog bacanja, a u produžetku je prednost domaćinima sa dve trojke doneo Majk Muskala.

Gildžus-Aleksander je bio i najefikasniji u pobedničkom timz sa 33 postignuta poena uz 10 asistencija i pet skokova, odlično su ga pratili Dort sa 21 poenom i još čak četiri igrača sa dvocifrenim učinkom.

I krilni centar Aleksej Pokuševski je dao svoj doprinos pobedi postigavši pet poena uz tri skoka i jednu asistenciju za nešto više od 12 minuta provedenih na parketu.

U poraženom timu Čikaga Zek Levin je bio najefikasniji igrač meča sa 35 postignutih poena ali je to njegovom timu bila slaba uteha.

U meču Sakramenta i LA Klipersa nije bilo nikakve dileme o pobedniku, jer su gosti od samog starta preuzeli vođstvo i uvećavali razliku pa se samo postvavljalo pitanje kolika će ona biti do kraja meča, a slavili su sa 138:100.

Kavaj Lenard i Pol Džordž su već u prvom poluvremenu obezbedili sigurnu prednost pa su meč završili sa 27 i 26 postignutih poena. 

U timu domaćina najefikasniji je bio Marvin Bagli sa 20 poena.

Slična situacija je bila u meču Jute koja je ubedljivo nadigrala Atlantu sa 116:92 i došla do četvrte pobede u nizu.

Put do novog trijumfa Juti je trasirao Donovan Mičel ubacivši 26 poena, Bojan Bogdanović  ubacio je 17 poena, a Rudi Gober stao je na 15 poena.

Kod Atlante najraspoloženiji za igru bio je Kem Rediš sa 20 poena i pet skokova.

Ubedljivu pobedu na svom terenu ostvarili su i košarkaši Bostona nad Orlandom sa 124:97, Milvoki je nadigrao Dalas sa 112:109. 

Rezultati utakmica NBA lige:

Detroit - Vašington odloženo
Boston - Orlando 124:97
Klivlend - Njujork 106:103
Milvoki - Dalas 112:109
Minesota - Memfis Marko odloženo
Oklahoma - Čikago 127:125 posle produžetka
Finikas - Golden stejt odloženo
Juta - Atlanta 116:92
LA Lejkers - Nju Orleans 112:95
Sakramento - LA Klipers 100;138
 

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво