Читај ми!

Filipovski: Nema razmišljanja o kalkulacijama

Trener košarkaša Partizana Saša Filipovski i kapiten Novica Veličković istakli su važnost utakmice na gostovanju sa Splitom sa kojim će od 17 časova odmeriti snage u 13. kolu ABA lige.

Košarkaši Partizana su dan ranije doputovali u Split kako bi se što bolje pripremivi za današnji duel, a Saša Filipovski je u izjavama pred meč istakao da njegov tim nije usmeren samo na ovaj duel već istrajno radi bez razmišljanja o bilo kakvim kalkulacijama.

"Na nama je da radimo ono što možemo da kontrolišemo i da radimo maksimalno na treningu. Svi članovi stručnog štaba i ja smo 24 sata dnevno u košarci, radimo maksimalno, ekipa radi maksimalno i svi želimo da to drvo da plodove. Kopamo zemlju, sadimo, košarkaški zalivamo vodom, čekamo na sunce i da nam vetar da pordšku u leđa da odigramo dobre partije i da dobijamo utakmice. Ići ćemo iz utakmice u utakmicu, znamo u kakvoj smo situaciji ali sada postoje samo dve stvari. Ako uđe slabo samopouzdanje ili panika i strahovi, ne verujem da to može da pomogne da ekipa odigra na vrhunskom nivou. Treba ostati ambiciozan i boriti se do kraja. Nema razmišljanja da se išta kalkuliše. Treba ići iz utakmice u utakmicu, uvek na pobedu i treba uspostaviti pobednički mentalitet. Treba da dobijemo i dobra pojačanja koja tražimo, da dignemo i osvežimo ekipu i da ovaj rad koji svakodnevno pružamo će pre ili kasnije doneti rezultat. E sada, znamo da u životu investicija i ubiranje plodova ne idu istovremeno. Investiraš i radiš i čekaš. I ja sam nestrpljiv i ja čekam i radim tvrdo. I igrači i ja bi voleli da lopta ulazi i da bolje igramo napad i odbranu. Nadam se da će nam se sve to poklopiti da će nam se vratiti uloženo. Moramo ostati pozitivni jer znamo da negativna energija ubija čoveka a pozitivna energija daje jednu kohezivnost i sigurno utiče na samopouzdanje", istakao je Filipovski. 

Partizan u ABA ligi ima učinak 6-6, a kapiten crno-belih Novica Veličković je posebno istakao važnost predstojećeg meča u regionalnoj ligi.

"Svima je jasno koliko je sutrašnja utakmica važna za nas i koliko od nje zavisi da li će nam i ona sledeća biti isto tako važna. Sami smo sebe doveli u situaciju da svaka naredna utakmica u ABA ligi za nas predstavlja jedno malo finale i samo ako utakmicama budemo pristupali kao da je u pitanju finale, moći ćemo da se borimo za plej-of. Došli smo dan ranije da bi što spremnije dočekali utakmicu protiv Splita, ekipe koja je tokom sezone imala nekoliko jako dobrih utakmica, koja definitivno ima kvalitet i koja može da nas dobro namuči. Na nama je da im to ne dozvolimo", poručio je Veličković.

четвртак, 02. мај 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво