Читај ми!

Petorica Srba na NBA parketu - Jokić udara na Bjelicu, Bogdan debituje za Atlantu

Drugo NBA veče donosi nam pregršt duela, kao i prvi izlazak srpskih košarkaša na parkete. Nikola Jokić i Nemanja Bjelica igraće jedan protiv drugog u duelu Denvera i Sakramenta. Bogdan Bogdanović zabeležiće prvi zvanični nastup za Atlantu, šansu za debitantske minute u najjačem klupskom košarkaškom prvenstvu čeka Aleksej Pokuševski, a poslednji na parket će Boban Marjanović.

Nakon sjajnih uvodnih mečeva nove sezone, večeras na teren izlazi preostalih 26 ekipa.

Srpskim ljubiteljima košarke u fokusu će biti petorica naših momaka, neki od njih boriće se direktno jedan protiv drugog, neki debituju u novom klubu, a neki u samoj ligi.

Duel koji može privući dosta pažnje je okršaj Denvera i Sakramenta od tri časa posle ponoći.

Nikola Jokić ugostiće Nemanju Bjelicu, ali očekuje se da bude dobar domaćin samo van parketa.

"Džoker" i Nagetsi imaju velike ambicije ove sezone, pošto su u prošloj napravili veliki iskorak.

Srpski centar proglašen je za najboljeg igrača na svojoj poziciji prošle sezone, pa je na Jokiću veliki teret kako bi taj epitet opravdao.

U goste mu dolazi Nemanja Bjelica, poslednji Srbin u klubu koji je do prošle godine bio poznat kao "srpski Sakramento".

"Belog" ove sezone očekuje dosta težak posao. Iz kalifornijskog tima otišli su Divac, Kokoškov i Bogdanović, pa će Bjelica morati sam da se snalazi u ekipi koja nije projektovana za velika ostvarenja ove sezone.

Srpski košarkaš je jedan od najstarijih u klubu, pa će osim iskustva na terenu, morati da pokaže primer i bude mentor mlađima i van njega.

Sat vremena pre Jokića i Bjelice, na parket izlaze debitanti Bogdan Bogdanović i Aleksej Pokuševski.

Bogdan će upisati prvi nastup na zvaničnim utakmicama u ekipi Atlante, koja gostuje kod Čikaga od 02.00.

"Bogi" je napustio Kingse i preselio se na Istok, pa ga srpska publika može gledati u nešto pristupačnijem i podnošljivijem terminu.

Bogdanović će biti deo ekipe čije ambicije su znatno skočile u odnosu na prošlu sezonu, te pokušati da opravda jak ugovor koji su mu poverili čelnici Hoksa. 

Mnogi prognoziraju da će jedan od najboljih srpskih igrača, nakon tri godine bez većeg uspeha u NBA, napokon biti deo ekipe koja je konkurent za plej-of.

Što se tiče Alekseja Pokuševskog, njega i ekipu Oklahome očekuje duel sa Hjustonom u Teksasu.

Aleksej je najmlađi košarkaš lige, ali je došao u ekipu koja je strpljiva i zna sa mladim talentima. Srpski košarkaš će se boriti za prve minute u NBA ligi i pokušati da ostavi što bolji utisak u dresu Tandera.

Poslednji na parket će Boban Marjanović i Dalas meveriksi, koji gostuju kod Finiksa sansa u Arizoni.

"Bobi", Dončić i generalno ceo Dalas bilo je veoma zanimljivo gledati prošle sezone i ne postoji razlog da tako ne bude i ove godine. Uz par promena u sastavu, očekuje se da Dalas ponovi prošlosezonski uspeh i možda ode korak dalje u ovoj kampanji.

Prve minute u NBA ligi zabeležiće i Deni Avdija, izreaelski košarkaš srpskog porekla, u kojeg velike nade polaže Vašington, što govori podatak da ga je izabrao kao devetog pika na ovogodišnjem draftu.

Od ostalih susreta, derbi Istoka se svakako igra u Vinskonsinu, gde Milvoki dočekuje Boston, a zanimljivo će biti i u duelu ekipa sa Floride (Majami - Orlando), dok je na Zapadu pod lupom okršaj Jute i Portlanda u Solt Lejk Sitiju.

Raspored utakmica NBA, drugo veče:

Klivlend – Šarlot (01.00)
Indijana - Njujork (01.00)
Orlando - Majami (01.00)
Filadelfija - Vašington (01.00)
Boston - Milvoki (01.30)
Toronto - Nju Orleans (01.30)
Čikago - Atlanta (02.00)
Hjuston - Oklahoma (02.00)
Memfis - San Antonio (02.00)
Minesota - Detroit (02.00)
Denver - Sakramento (03.00)
Portland - Juta (04.00)
Finiks - Dalas (04.30)

Aleksandar Petrović (AlexPetro23)

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво