Читај ми!

Tomas pogodio za pobedu, Partizan preživeo Megu

Košarkaši Partizana savladali su na svom parketu ekipu Mege sa 79:77 u derbi meču desetog kola ABA lige.

Izuzetno tešku i bitnu pobedu izborili su crno-beli na svom parketu, pošto su tek u finišu uspeli da preokrenu rezultat i savladaju veoma dobru i upornu Megu.

Gosti su čitav meč bili u vođstvu, koje je na momente iznosilo i 18 poena.

Mega je odlično ušla u meč, pogotovo ofanzivno, pa je prvu četvrtinu završila sa 27, a na poluvreme otišla sa 50 ubačenih poena.

Jedini raspoloženi u redovima Partizan bio je Miler-Mekintajer, koji je poenima držao svoju ekipu u životu.

Kako je vreme odmicalo, domaćin je poboljšavao igru na obe strane parketa. Poenima Pejdža i Veličkovića, Partizan je uspeo da smanji na jednocifrenu razliku početkom poslednje četvrtine, a potom u 33. minutu utakmice prvi put povede. 

Mega se u poslednjoj četvrtini dosta mučila u napadu, imala dug period praznog hoda, što je Partizan znao da iskoristi.

Partizan je par minuta pre kraja uspeo da stekne prednost od pet poena i delovalo je kao da će uspeti da potpuno preuzme konce utakmice u svoje ruke, ali je Mega u poslednja dva minuta napravila seriju poena i na 50 sekundi do kraja susreta, vratila prednost.

Iako je do same završnice igrao veoma skromnu utakmicu, Rašon Tomas bio je heroj domaće ekipe, pošto je prvo lupio rampu u odbrani pri nerešenom rezultatu, da bi potom u poslednjem napadu Partizana, uspeo za šest desetinki da izbaci loptu i pogodi koš za pobedu.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bili su Miler-Mekintajer sa 22 i Pejdž sa 15 poena, dok su Megu predvodili Petrušev sa 23 i Simonović sa 14 pogodaka. 

Izabranici Saše Filipovskog upisali su petu pobedu i uz isto toliko poraza zauzimaju peto mesto na tabeli regionalnog takmičenja.

Mega ostaje na drugom mestu sa učinkom od sedam pobeda i tri poraza. 

недеља, 02. јун 2024.
18° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије