Čitaj mi!

Dončić za RTS: Mislim da možemo osvojiti prsten

Amerikanci će u udarnom televizijskom terminu za Božić, 25. decembra, gledati uživo košarkaški spektakl u kome će Luka Dončić igrati protiv Lebrona Džejmsa, u duelu Dalasa i Lejkersa. Odmah posle te utakmice, Nikola Jokić će sa Nagetsima igrati protiv ekipe LA klipersa. Dopisnik RTS-a Aleksandar Žigić razgovarao je sa Lukom Dončićem na početku NBA medijske sedmice.

Ove godine sve je drugačuje, pa i NBA sezona. Posle igranja u „mehuru" u Orlandu, sezona je završena u oktobru, skoro punu godinu dana nakon početka. Posle kratke pauze, timovi su se ponovo okupili i počeli treninge, jer predsezona počinje već 11. decembra.

 

Sve počinje medijskim danima ali ovoga puta sve je virtuelno, preko interneta. Dalas maveriksi su svoj medijski dan počeli izlaganjem trenera Rika Karlajla, onda je govorio novi igrač Džoš Ričardson jedno od pojačanja ove godine. 

Dalas, inače, celu igru gradi oko Luke Dončića koji se za dve godine u NBA ligi pokazao kao prava senzacija sa 28,8 poena po utakmici, u proseku, oborio mnoge rekorde i nadmašio sva očekivanja.

Na konferenciji za štampu, na kojoj nije bilo vremena za mnoge američke i druge novinare, dobili smo šansu da postavimo pitanje dobro raspoloženom Luki o njegovim očekivanjima u narednoj sezoni.

"Nadamo se da ćemo osvojiti prsten, a da li ću ja biti MVP to je manje bitno. Biće što će biti, ali mislim da možemo osvojiti prsten", istakao je Luka Dončić.

Svi ljubitelji košarke se unapred raduju svim bravurama Luke Dončića. Inače, Dalas će igrati u Milvokiju već 12. i 14. decembra protiv ekipe Baksa u dvorani bez publike. Redovna sezona počeće krajem decembra.
 

div id="adoceanrsvdcfhklggd">