Čitaj mi!

Kokoškov: Čestitam momcima na svemu, nije bilo lako

Selektor Srbije Igor Kokoškov čestitao je svojim igračima na pobedi protiv Finske u kvalifikacijama za Evropsko prevenstvo 2022. godine, kao i na svemu što su morali da prođu tokom Fiba "mehura" u Espu.

Srbija je pobedila Finsku sa 75:66 u 4. kolu kvalifikacija za EP, čime je novembarski prozor završila s pobedom, nakon subotnjeg poraza od Švajcarske.

"Čestitam mojim igračima za sve ono što su uradili u prethodnih sedam dana, koji su bili u ovom balonu, zaključani u hotelu i što su odvojili vreme da igraju za nacionalni tim. Bila je ovo velika pobeda za nas, psihološki veoma teška utakmica za igranje. Nije bilo lako pobediiti Finsku dva puta u ovim kvalifikacijama. Organizovana su ekipa i vole da igraju za reprezentaciju", rekao je Kokoškov na konferenciji za medije posle meča.

U grupi E Gruzija je prva sa maksimalne četiri pobede, Srbija je druga sa skorom 2-2, Švajcarska i Finska imaju po trijumf i tri poraza.

"Otvorili smo dobro utakmicu, u defanzivi smo odigrali po planu. U napadu smo igrali pod pritiskom, imali smo mnogo slobodnih bacanja, što govori da ova utakmica psihološki nije bila laka. Pobedili smo i drago mi je što smo ovaj košarkaški lokdaun i putovanje završili pobedom", zaključio je Kokoškov.

Reprezentativac Marko Simonović takođe je čestitao ekipi na pobedi i velikoj borbi.

"Velika i važna pobeda za nas. Igrali smo protiv dobrog tima, protiv igrača koji vole da igraju za nacionalni tim. Teško je dva puta pobediiti isti tim u okviru istog prozora. Čestitam svom timu, pokazali smo karakter, borili smo se. Imali smo kontrolu meča tokom svih 40 minuta", rekao je Simonović.

div id="adoceanrsvdcfhklggd">