Čitaj mi!

Anđušić i Pot: Želimo dve pobede u Finskoj

Srpski košarkaški reprezentativci Danilo Anđušić i Stefan Pot poručili su da očekuju dve pobede u duelima protiv Švajcarske i Finske u nastavku kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Košarkaši Srbije igraju u subotu protiv Švajcarske, a u ponedeljak ih očekuje duel sa domaćinima Fincima.

Anđušić se posle sedam godina vratio u državni tim i ne krije da jedva čeka mečeve u "balonu" u Finskoj.

"Veoma mi je drago što ponovo oblačim dres sa državnim grbom. Dobro se osećam i pružiću maksimum kako bih ispunio sve zadatke koje selektor postavi pred mene. Znamo da je format kvalifikacija specifičan i da timovi koji imaju mnogo NBA i evroligaških igrača imaju problem uigranosti. Ipak, trudili smo se da u ovih nekoliko dana usvojimo što više principa u igri i da iz tih principa tražimo dve pobede. Iako su i Švajcarska i Finska sigurno uigranije od nas, verujem da je kvalitet na našoj strani i da ćemo ga pretočiti u rezultat", istakao je Anđuđić.

Prve minute u kvalifikacijama tražiće i Pot, bek koji je sa mlađim selekcijama reprezentacije Srbije već osvajao medalje na velikim takmičenjima.

"Prvi put ćemo igrati u ovom sastavu, ali dosta nas se poznaje iz ranijih sezona i mlađih selekcija. Iako nije isto, verujem da smo za ovih nekoliko dana uspeli da se koliko-toliko uigramo i da ćemo uz dobru i požrtvovanu igru doći do našeg cilja. Okolnosti jesu specifične, ali kako nama tako i svima. Svi smo u hotelu, izolovani, svako na svom spratu, tako da su uslovi praktično isti za sve. Reprezentacija je ove godine već pobedila u Espu, verujem da ćemo opet", rekao je Pot.

Košarkaši Srbije prvi meč igraju u subotu protiv Švajcarske (15.30), dok ih u ponedeljak očekuje duel sa domaćinima Fincima (18.00).

div id="adoceanrsvdcfhklggd">