Čitaj mi!

Obradović: Važno je da smo pobedili

Trener košarkaša Crvene zvezde Saša Obradović rekao je da je zadovoljan samo pobedom protiv Partizana u 8. kolu ABA lige. Istakao je fizičku iscrpljenost tima zbog učestalih utakmica i konstatovao da mnoge dogovorene stvari nisu urađene.

Crveno-beli pobedili su večitog rivala sa 86:85 posle uzbudljive završnice u hali sportova "Ranko Žeravica".

"Očigledno da se patimo zbog ovog teškog ritma u koji smo upali. To nas je dosta fiziči iscrpelo, a i po pitanju koncentracije, što se videlo na utakmici. Utakmica kao utakmica, možda sa obe strane nije bila kvalitetna. Rezultatski je interesantna za ljude koji su gledali, ali ne i za trenera. Mnoge stvari za koje smo se dogovorili, nismo uradili. U svemu ovome je najvažnija je pobeda i da mi malo učimo iz ovakvih trijumfa", rekao je Obradović na konferenciji posle meča.

Uprkos dvocifrenoj prednosti u više navrata tokom meča i 15 ubačenih trojki, Zvezda je u finišu dozvolila da meč odluči jedna lopta.

"Moramo da budemo malo pametniji pri kraju utakmice, u Evroligi smo bili kažnjeni nekoliko puta. Sada nismo, ali završnica je bila onakva kakva ne bi trebalo da bude, s obzirom na iskustvo koje posedujemo. Važno je da smo pobedili i to je jedino o čemu možemo da pričam. Šutirali smo dobro za tri, ali nam je ofanzivni skok Partizana pravio problem. Šutom za tri poena se može dobiti utakmica, ali se tako ne osvajaju trofeji. Odbrana je bila ispod nivoa, moramo da igramo preciznije u napadu i tako smo dali šansu Partizanu", zaključio je Obradović.

div id="adoceanrsvdcfhklggd">