Читај ми!

Ponovo će Gasol igrati za Lejkerse

Španski centar Mark Gasol dogovorio je dvogodišnju saradnju sa Los Anđeles lejkersima, timom čiji je draft pik i bio pre 13 godina. Mičel i Tejtum potpisali ”maks” produžetke ugovora.

Ludnica ”fri ejdžensija” u NBA ligi se ne stišava, a sinoć je glavni posao uradio generalni menadžer Lejkersa Rob Pelinka.

Naime, dogovoren je dolazak španskog centra Marka Gasola u redove šampiona na period od dve sezone.

Biće to prilika da Gasol mlađi zaigra za tim koji ga je i draftovao 2007. godine, ali potom i trejdovao prava na njega u poslu sa Memfisom u kojem je njegov ssariji brat Pau stigao među ljubičasto-zlatne.

Prethodno su Lejkersi trejdom Džavela Mekgija u Klivlend u zamenu za Džordana Bela i Alfonsa Mekinija napravili mesto za igrača koji je sa Torontom 2019. godine osvojio titulu. 

Iste večeri dve superzvezde iz draft klase 2017 potpisale su ”maks ekstenzije” ugovora.

Reč je o Donovanu Mičelu iz Jute džez i Džejsonu Tejtumu iz Boston seltiksa, koji će u narednih pet godina inkasirati 195 miliona dolara, uz određene uslove (izbor u jedan od tri najbolja tima naredne sezone jedan je od njih).

Situacija oko kluba u kojem će Bogdan Bogdanović igrati naredne sezone nije rešena, ali je posle potpisivanja ponude Atlante znatno jasnija.

Dodajmo i to da je Toronto iste večeri našao zamenu za Gasola, pošto su dogovorili dvogogodišnju saradnju sa australijskim centrom Eronom Bejnsom, u prošloj sezoni igračem Finiksa.

On će u timu iz Kanade na naredne dve sezone zaraditi 14,3 miliona dolara. 

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво