Читај ми!

Od egzibicije do strepnje – Partizan bolji od Huventuda

Partizan je zabeležio novu, četvrtu pobedu u Evrokupu - u Beogradu je savladan Huventud 78:75. Crno-beli napravili krupan korak ka plasmanu u top16 fazu Evrokupa, iako su u finišu meča dozvolili protivniku priliku za preokret.

Igrali su se sa živcima navijača košarkaši Partizana protiv Huventuda, ali su na kraju ipak stigli do zaslužene i izuzetno bitne pobede - 78:75.

Crno-beli su u većem delu susreta dominirali, imali i dvocifrenu prednost, ali su u poslednjoj četvrtini dozvolili rivalu da se u potpunosti približi, čak ima i napad za vođstvo.

Srećom, fortuna je ovoga puta bila na strani Partizana, koji nije ponovio scenario iz prvog meča u Badaloni, kada je Huventud na svom terenu slavio takođe sa tri poena razlike.

Španska ekipa došla je u Beograd znatno oslabljena, neigranjem trojice najboljih igrača, ali je pokazala da nije bez razloga prvoplasirana u Grupi A.

Posle izjednačene prve četvrtine, u kojoj su gosti pokušavali da se odlepe, Partizan je prvi put na meču poveo na početku druge deonice.

Nastavili su crno-beli sa dobrom igrom i serijom od 8:0 došli do vođstva od 26:19. Igrači Partizana u tim momentima su igrali odličnu odbranu, bez faulova, pa su na poluvreme otišli sa prednošću od 41:33.

Zanimljivo je da su crno-beli do prednosti došli uz samo jednu postignutu trojku u prvom poluvremenu, a kada je Zagorac na početku treće četvrtine pogodio za tri - Partizan je prvi put stigao do dvocifrene prednosti.

Ponovo su viđene oscilacije u igri crno-belih. Gosti su se u nekoliko navrata vraćali u igru, ali trojkama Pejdža i Gordića Partizan ponovo beži na dvocifrenu prednost, a na ulasku u poslednju deonicu ekipa Saša Filipovskog imala je vođstvo od 14 poena.

Usledio je veliki pad u igri. Brzo su crno-beli ispunili bonus, što je uz veliki broj grešaka u napadu omogućilo Huventudu da iz minuta u minut topi prednost domaće ekipe.

Trojkom Morgana, na 79 sekundi pre kraja meča, Huventud prilazi na minus dva, a već u sledećem napadu Basas je promašio šut za totalni prekoret.

Imali su crno-beli snage i živaca u samom finišu da zadrže prednost i dođu do izuzetno značajne pobede, koja ih je približila plasmanu među četiri najbolje ekipe u Grupi A, samim tim i plasmanu u top16 fazu takmičenja.

Nemanja Gordić bio je najefikasniji u pobedničkoj ekipi sa 16 poena, Kodi Miler-Mekintajer dodao je 13, Rašon Tomas 11, a Nemanja Dangubić 10.

U ekipi Huventuda istakli su se Doson sa 19, dok su Arostegi i Brodzijanski dodali po 16.

Huventud je i dalje pvi na tabeli sa pet pobeda i dva poraza, Partizan sada ima četiri pobede, uz tri izgubljena meča.

Košarkaši Partizana paklen tempo nastavljaju u ponedeljak, kada u okviru ABA lige igraju derbi meč sa Crvenom zvezdom.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво